Enes (15) koji popravlja put prema graničnom prelazu poručuje: ‘Vozite sporije, da me ne udarite…’

Podijelite ovaj članak:

Mnogi stanovnici krajnjeg zapada Bosne i Hercegovine, ali i dijela Karlovca koji graniči s Hrvatskom, dobro su upoznati s gužvama na graničnim prelazima na tom području.

Dio uzroka gužvi su i loše ceste, a iz okoline Velike Kladuše dolazi nam nevjerojatna priča o mladiću koji je jednu od takvih cesta, nakon višegodišnjeg ignorisanja nadležnih, odlučio sam popraviti.

Zbog velikih gužvi na obližnjem Graničnom prijelazu Maljevac dio pograničnog prometa na tom području često se preusmjerava prema obližnjem GP-u Bogovolja – Hadžin Potok, do kojeg iz Hrvatske vodi cesta iz pravca Slunja. Na tom prelazu čekanje je nekad i duže nego na većem prelazu Maljevac, a svatko ko je tamo zalutao zna da je cesta prema graničnom prelazu oštećena i prepuna rupa.

Stanovništvo ovog kraja već godinama apeluje na komunalne vlasti grada Cazina, koje su nadležne za održavanje te lokalne ceste, da sanira dionicu dugu četiri kilometra od graničnog prelaza do sela Šturlić, prvog naseljenog mjesta u BiH. Međutim na njihov zahtjev nadležni ne reagiraju.

Stoga je 15-godišnji dječak po imenu Enes Džananović iz obližnjeg sela Johovica odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Rupe na makadamskoj cesti ispunio je crnim pijeskom koji upija vodu i vlastitim novcem unajmio stroj za vibraciju kako bi taj pijesak učvrstio i popravio cestu, pa ona, kako kaže, sad izgleda skoro kao asfaltna.

“Narod mi je zahvalan što održavam cestu jer voze skuplje aute pa će se sada manje uništavati na rupama”, kaže Enes Džananović za stranicu GP Maljevac.

Enes ima još neke zanimljive poruke za putnike koji ovdje prelaze granicu.

Primijetio sam neke koji dolaze iz EU-a da bacaju smeće pored puta i to nije u redu. Čuvajmo prirodu, jer ona je naš život. Također, želio bih da pojedinci sporije voze da me ne bi udarili pored puta. Svima želim sretan put i od srca svima pozdrav od Enesa”, poručuje ovaj marljivi tinejdžer.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Enes (15) koji popravlja put prema graničnom prelazu poručuje: ‘Vozite sporije, da me ne uda… Post Views: 1 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x