EUFOR poslao kući vojnika koji je prisustvovao obilježavanju neustavnog tzv. ‘dana Rs-a’

Podijelite ovaj članak:

EUFOR je nakon provedene istrage oko skandaloznog slučaja koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu promijenio ploču te su odlučili da će vojnika koji je prisustvovao obilježavanju neustavnog tzv. ‘dana Rs-a’ u Milićima ipak poslati kući.

Informacija je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena iz vojne baze EUFOR-a u Butmiru.

Nakon što su u javnosti prvo objavili informaciju kako je pripadnik EUFOR-ovog LOT tima prisustvovao “službi kako bi je pratio”, danas, 15. januara, ipak nešto drugačiji stavovi.

“Nakon pažljivog ispitivanja činjenica, prema kojima je pripadnik jednog od timova za vezu i osmatranje (LOT) bio zadužen da prati i osmatra događaje od 9. januara, utvrđeno je da ponašanje ovog vojnika nije bilo u skladu sa principima kojih se pridržava EUFOR.

U cilju održavanja najviših standarda integriteta i nepristrasnosti, EUFOR je poduzeo mjere koje su za rezultat imale vraćanje ovog pripadnika kući iz zone operacija.

EUFOR naglašava da su integritet i nepristrasnost njegove misije od najveće važnosti. Ostajemo posvećeni stvaranju okruženja povjerenja, poštovanja i privrženosti najvišim etičkim standardima.”

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x