Francuski pjevač Julien Drolon prihvatio je islam nakon što je prepješačio 1.000 km u potrazi za smislom života

“Kad sam bio u Abu Dhabiju, morao sam čekati da uhvatim let za Filipine. Imao sam šest sati pauze.

Uzeo sam taksi i čuo pjesmu – onda sam pomislio kakva je to pjesma – Stvarno mi je dirnula srce “, rekao je Julien kada je prvi put čuo Kuran.

40-godišnji Julien Drolon istaknuta je i jedinstvena ličnost, Francuz iz Nantesa, koji je tijekom potrage za samim sobom prešao na budizam, zatim kršćanstvo, a zatim 2012. godine primio islam.

Julien Drolon je konvertit iz Francuske koji živi u Kuala Lumpuru u Maleziji. On je bivši međunarodni izvjestitelj i kantautor.

U intervjuu za Halis Media— (malezijska medijska produkcija), Julien pripovijeda o svom putu u islam i kako je osjećao odgovornost prema onima oko sebe koji nisu priznavali islam.

Halis Media pripada Julienu i njegovoj malezijskoj ženi i bivšoj opernoj pjevačici Zari Shafie. Vizija Halis Medije je uvođenje čiste poruke islama u svijet putem najinovativnijih medijskih platformi.

JULIENOVO PUTOVANJE U ISLAM
Julien je odrastao u Francuskoj u katoličkom Nantesu, odmalena je bio duhovan i želio je postati svećenik.

Kad katoličanstvo nije zadovoljilo Juliena, majka ga je usmjerila prema budizmu i dopustila mu da putuje s 18 godina.

Imao je priliku proputovati svijet u više od 50 zemalja, a islam mu je bio zadnja stvar koja mu je pala na pamet.

Generacija njegove majke napustila je katolicizam iz mnogo razloga, ali su i dalje vjerovali u Boga ili nešto duhovno, a budizam se snažno nametnuo 1990-ih uz prisutnost Dalaj Lame. Za promidžbu su koristili filmove, a on je volio miroljubivi meditacijski dio budizma, koji je vrlo sličan samoći u islamu.

Što je to natjeralo Juliena da preispita svoja uvjerenja?
Započinjući svoju priču Julien je rekao: “Dakle, bilo je vrijeme kada sam bio pjevač nekoliko godina. Kad sam bio u Hong Kongu na koncertu na festivalu, svirao sam pred svojim omiljenim pjevačem. Upoznao sam ga i bio je na koncertu. Osjećao sam se vrlo ponizno i ​​mislio sam da nešto nije u redu u mom životu”

“Nisam znao što je to, ali mislio sam da nisam na istini. Odjednom me nešto natjeralo da shvatim. Imam dobar život i sve. Ali nešto nedostaje u mom životu. Znam da ne živim svoj život na pravi način. Nisam mogao reći što je to tako da je to bio okidač”, dodao je.

Julien je odlučio pješačiti 1000 kilometara od granice Španjolske prema zapadnoj obali Španjolske. Trebalo mu je 30 dana.

“Bilo je to dobro iskustvo jer sam počeo razmišljati o Bogu. Putem sam sreo mnogo kršćana. Dakle, to je bio veliki događaj jer sam hodajući razgovarao s Bogom i tražio sam od njega da se očituje u mom životu. Htio sam ga pronaći. I vjerujem da je hodanje bilo dio procesa”, rekao je.

Kako se Julien osjećao na kraju putovanja od 1000 kilometara?
“Nažalost, nakon 1000 prijeđenih kilometara stigao sam u Santiago de Compostela. Prisustvovao sam ceremoniji i tamo je bio Brazilac koji mi je prišao na biciklu i kao da me prestrašio. Rekao sam mu uvredu na brazilskom, a on mi je također odgovorio nešto loše. Kad se osjećao tako loše da sam samo hodao 1000 kilometara, mislio sam da postajem svetiji. Tako sam nakon ovog događaja shvatio da nije dovoljno hodati. Morate hodati s nečim što vam daje smjernice da ne povrijedite osjećaje drugih ljudi.”

Kada je Julien čuo za islam?
“Kada sam bio u Abu Dhabiju, morao sam čekati da uhvatim let za Filipine. Imao sam šest sati za ubiti. Uzeo sam taksi i čuo pjesmu – tada sam pomislio da je pjesma – pa sam pitao vozača ‘Koja je ovo pjesma?’ To me je doista dirnulo u srce. Zaustavio je auto i rekao brate, to nije pjesma. To je Kuran. Odmah me počeo upozoravati. Rekao je brate ako se želiš spasiti džehennemske vatre; pa spasi sebe i svoju obitelj i postani musliman”, rekao je Julien.

“Svaki put kad bih čuo ezan na Cipru, u Tanzaniji ili u Dar es Salaamu, osjetio bih da mi nešto govori, ali mislio sam da je to vjera specifična za Arape, pa mi nije palo na pamet da pitam nego sam mislio sam da zvuči privlačno mom srcu, ali neću nastaviti s time,” dodao je.

Kad je živio na Filipinima i odlučio se tamo nastaniti, to ga je vratilo na put prema Bogu i vratio se crkvi.

Julien se pokušavao vratiti kršćanstvu, a nakon Ramzana 2012. studirao je islam u centru. Pomolio se Bogu i rekao da treba izabrati jednu od dvije vjere.

Tako je Julien otišao na bajram-namaz s nekim prijateljima muslimanima koje je upoznao, ali on u to vrijeme nije bio musliman, ali je volio tu duhovnost i smatrao je vrlo jakom.

Zatim je izgovorio šehadet online na mirovnoj TV, a zatim je otišao u ambasadu, prisustvovao hutbi i izgovorio dva šehadeta pred svima.

Nakon što je Julian rekao svojoj majci da je prešao na islam, ona mu je rekla: “Ovo je najgora stvar u koju možeš otići.”

“Razlog nije taj što joj ne smeta što sam musliman, a ne budist, već zato što Zapad ne prestaje prodavati ideju da islam ugnjetava žene kada u stvarnosti znamo da je islam oslobodio žene.”

“Nisam razgovarao s majkom cijelu godinu. Imali smo nekih problema i nisam razgovarao sa svojom braćom i sestrama nekoliko godina, ali stvari su sada bolje, hvala Bogu,” rekao je Julien Drolon.

Julien dalje dodaje: “Izazov se povećao nakon što sam postao musliman. preselio sam se u Maleziju; Morao sam promijeniti državu prebivališta; Zato što su Filipini za mene postali veliko iskušenje (Fitna). Prestao sam raditi nakon godinu dana, imao sam pola milijuna YouTube fanova i imao sam puno pratitelja, ali onda sam prestao sa svime. Snimao sam spotove s Miss svijeta i još nekim glumicama, ali sam sve prekinuo, zatim sam otišao u Maleziju i počeo raditi Dawah, i kako kažu: ostalo je povijest. Oženio sam prelijepu Malezijku koja me podržavala u svim mojim pothvatima i ona je moja Khadijah od samog početka. Kada se nečega odrekneš u ime Allaha, to je uvijek dobro za tebe, ali moraš se žrtvovati.”

Od 2012. Julien je uključen u nekoliko Dawah projekata uključujući New Muslim Care, koji se bavi potrebama postcertificiranih obraćenika. Julian je voditelj poslovnog razvoja za poljoprivredno trgovačko poduzeće koje predstavlja mogućnosti ulaganja u Aziji.

Julienova supruga Zara Shafie, Malezijka, bivša je sopranistica/jazz pjevačica, ali nakon što je ponovno otkrila islam 2013., napustila je glazbenu industriju. Prethodno je radila kao voditeljica događaja za velike naftne i plinske događaje i napustila je korporativni svijet kako bi volontirala na Dawah projektima.

Izvor: siasat.com

Redakcija
Redakcija
Articles: 663
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x