Gdje je zaboravljeni as Gabrijel Escobar?

Podijelite ovaj članak:

Ameirčka administracija je jedan glomazan aparat u kojem ima na hiljade nekakvih stručnjaka za razna područja svijeta koje ta administracija šalje po svijetu i oni budu predstavljeni kao izaslanici američke vlade i predsjednika.
Samim tim imenovanjem oni dobiju veliku moć, domaćini ih dočekaju se respektom i strahopoštovanjem, a oni često ne zaslužuju nijedno ni drugo.

Te likove znaju neki režimi izlobirati i porkupiti nečim prije nego što dođu, pa se oni otvoreno stave na njihovu stranu, a njegovi pretpostavljeni nisu o ničem obavješteni ili su obavješteni krivo od njega, pa ako oštećena strana sjedi skrštenih ruku, onda se lik proslavi, obavi zadaću za koju je dobio pare i ode dalje.
Jedan takav je bio donedavno kod nas i ponašao se kao šerif na divljem zapadu, otvoreno podržavajući secesionistu i čovjeka s američke crne liste Milorada Dodika, ali je naša sreća što se upetljao i na Kosovo, pa tamo polomio zube, insistirajući na formiranju “republike srpske” tamo.

A ko je u stvarnosti bio Gabrijel Escobar


Albin Kurti je bio nepopustljiv, a njegovi ljudi su obavijestili Vašington o nečasnoj misliji čovjeka s mafijaškim prezimenom i izgledom, pa je on povučen bez potpisane kapitulacije.
A da je kapitulirao vidi se iz zadnje posjete O'Brajena, koji ga nije poveo sa sobom i govorio dijametralno suprotno od njega.
Ovdje je fotografija koja razotkriva, zašto je on bio takakv kako je pisan u tekstu, a nastala je prije njegovog imenovanja na tu poziciju. Tu je kao intimus srpskog ambasadora Marka Đurića u SAD, koji mu je vjerovatno dao kofer i prenio želje Aleksandra Vučića. Naši politički predstavnici su pred njim skinuli gaće već na aerodromu, ali sreća je pa Albin Kurti nema oraha u džepu i nije takva kukavica.

Ambasador Srbije Marko Đurić i amerčku diplomata Gabrijel Escobar


Taj je očito potkupljeni intimus i srbofil, o kojem ova slika sve govori. Šta smo mogli očekivati od njega nego da traži zajednicu srpskih opština u Republici Kosovo i da se sastaje sa Dodikom koji je na američkoj crnoj listi, kao da i nije? A šta je radila naša diplomatija i dobro plaćeni političari, zašto nisu našli put da prokažu ovog srbofila i da se politika SAD vrati na fabričke postavke? On je očito bio sitan šaraf u toj administraciji, nije bilo nimalo teško naći nekoga ko je stepenicu više pokazati mu ovu sliku i reći da ovakav lik ne može dijeliti pravdu ovdje!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x