Izbor portala Senzor.ba: Ličnost godine u svijetu je – Albin Kurti!

Albin Kurti, nije podlegao nikakvim pritiscima!
Podijelite ovaj članak:

Kad bi sumirali rezultate rada pojedinih političara u svijetu i njihovu borbu za ono što su obećali u izbornoj kampanji svom narodu, sasvim sigurno bi premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, bio na samom vrhu te liste.

Taj čovjek je izdržao u prošloj neviđene pritiske i nominalnog saveznika, SAD-a, da prihvati osnivanje “zajednice srpskih opština na Kosovu”, ali je on to odmah u startu odbio i branio najlogičnijom tezom – Ne želimo republiku srpsku na teritoriji Republike Kosovo!

Na tu tezu niko nije imao adekvatan odgovor, niti ga je mogao dalje uvjeravati u ispravnost te ideje i ona je odbačena, a oni koje su Srbi izlobirali za nju iz američke administracije, vraćeni poniženi u Wašington, prije svih zloglasni emisar još zloglasnijeg prezimena Gabrijel Eskobar!

Istovremeno, kad u Bosnu i Hercegovinu kad odnekle dođe neki sekretar sekretarovog sekretara, i naredi da se nešto mora usvojiti, bošnjački predstavnici u vlasti odmah skinu gaće na pola koplja i prihvataju sve!

Zato sad na kraju prošle godine gospodin Albin Kurti može sabrati rezultate i pokazati cijelom svijetu da je do nogu potukao moćnu srpsku propagandu mašineriju i politiku koja je čak i SAD okrenula protiv njega.

Kapa do poda u ime redakcije portala senzor.ba! Ovo je urnek političara kakvog bi trebali izglasati kod nas, ali nama ne vrijedi niko bez velikih titula ispred imena, bez “političkog iskustva”, makar ono bilo do tad i pogubno za nas…

Ali, Bošnjaci su tvrd orah, pojavit će se jednog dana bošnjački Albin Kurti, čovjek koji se neće plašiti za svoju fotelju, pa ni za svoj život, jer će staviti domovinu i njezine interese ispred svega!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Treba mu dodjeliti nobelovu nagradu za mir

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x