Gojer: Dok čitam neutemeljene napade na reisa Kavazovića prisjećam se 1992. godine.

Bio sam zatočenik velikog logora koji su od Sarajeva napravili srbočetnički fašisti, proveo sam sve godine sarajevske patnje i bola u gradu mučeniku. Bio sam ministar u jedinoj multinacionalnoj vladi, onoj dr. Harisa Silajdžića. Bio sam svjedok sarajevskog i bosanskohercegovačkog pakla, prolazio sa sugrađanima neljudske uvjete na koje su nas osudili ideolozi velikosrpskoga projekta potanko razrađenog u laboratoriju fašizma Srpske akademije nauka i umjetnosti. Bio sam u poraću (i ostao do danas!) borac za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Preživio sam zahvaljujući braniteljima iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine!

Otjeran sam iz Vlade kad su došli pravovjerni Hrvati, oni sa iskaznicama HDZ.

Sve ovo pišem podsjećanja radi, za one zaboravne i manje više potkupljene, one koji i danas ustuknu kad treba osuditi srbočetnički genocid i ustaške zločine markirane jasno i jarko presudama međunarodih sudišta za “udruženi zločinački pothvat”.

Pišem svjestan beščašća u kojem živim, neprijateljskog stava međunarodne zajednice i izražene islamofobije, ali i neprijateljstva prema svima koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima.

Dok se danas pripremaju novi krvavi pirovi od strane fašista, časni reis efendija Kavazović rekao je punu istinu ističući pravo Bosanaca i Hercegovaca da se brane, odnosno da brane svoju domovinu, dok god je moguće u institucijama sustava, ali bude li potrebno i oružano! Meni je sasvim jasno da se spremaju nove “kristalne noći”, nove Srebrenice, ali sad pod stanovitim pokroviteljstvom i umiješanošću međunarodnih fašističkih krugova.

Tko to ne vidi slijep je kod očiju. Zato istup reisa Kavazovića shvatam kao istup duhovnika i humaniste koji hoće (i mora!!!) stati nedvosmisleno u obranu svoga naroda, ali i svih drugih građana u Bosni i Hercegovini. Osude sa najviših mjesta međunarodne zajednice podsjećaju me na predratna uljuljkivanja građana i naroda, kao da nikakve opasnosti nema. Gospodo iz Europe, nećete Bosance i Hercegovce dva puta prevariti!

Reis Kavazović je domoljub i na njegovoj sam strani!

Ustašama i četnicima na znanje i ravnanje: ovako je počinjala agresija na Bosnu i Hercegovinu prije trideset godina!

Kad političari i intelektualci šute, red je da netko vrisne!

Dogorilo je do nokata! Vrijeme je da se popu kaže pop, a bobu bob!

Jer, ovako je počelo i devedesetih godina prošlog stoljeća, kada je Evropa ćutala isto kao što i sada ćuti.
Mudri Krleža je najtačnije detektirao i u svom dobu, a jednako je i danas, da je “Europa stara kurva!”.

Gradimir Gojer/Radio Sarajevo

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Gojer: Dok čitam neutemeljene napade na reisa Kavazovića prisjećam se 1992. godine. […]

[…] Gojer: Dok čitam neutemeljene napade na reisa Kavazovića prisjećam se 1992. godine. […]

[…] Gojer: Dok čitam neutemeljene napade na reisa Kavazovića prisjećam se 1992. godine. […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x