Graorac: Naši očevi su stvarali RS, na nama, našim potomcima je da je čuvamo, a naši predstavnici da ne dozvole njeno urušavanje ni po koju cijenu

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac istakla je da je srpski narod uz predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer je napad na njega i napad na sve Srbe.

– Naši očevi su stvarali Republiku Srpsku, na nama, našim potomcima je da je čuvamo, a naši predstavnici vlasti imaju zadatak da ne dozvole njeno urušavanje ni po koju cijenu. I zato, danas, stojimo uz predsjednika Republike, jer je napad na njega, napad na sve nas – rekla je Graorac povodom podizanje optužnice Tužilaštva BiH protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

– Više nego ikad držimo se odluka našeg najvišeg organa i ne dozvolimo da nam drugi određuju kuda i kako dalje. Previše je krvi proliveno za ovo što danas imamo i samo zato što postoji Republika Srpska, znam da smo svoji na svome. Čuvajmo naše institucije, čuvajmo ono što nam je u amanet ostavljeno – poručila je Graorčeva.

Ona je navela da su na sceni ponovo napadi na Republiku Srpsku i njene institucije, sada na osobu koja vrši najvišu funkciju u Srpskoj, ali prije svega napad na sve Srbe.

– To je napad na sve nas, sve građane, Srbe, koji više ne dozvoljavaju da bjelosvjetski moćnici rade šta im je volja, ne birajući sredstva – rekla je Graorčeva.

Ona je navela da je osim Dodika, prije nekoliko dana napadan i predstavnik porodica poginulih Branimir Kojić.

– Obojica, svaki u svom domenu govore samo istinu i ne ustručavaju se da je kažu i da se suoče sa onima koji Republici Srpskoj žele zlo, žele da nestane – dodala je ona.

Pozvala je sve koji bi da komanduju životima srpskog naroda da u svom dvorištu zavode red, da čiste ispred svog praga.

– Mi samo želimo da živimo u miru, da svjedočimo onome što se desilo u ratu, sa namjerom da se više nikad nikome ne ponovi, ali sa uvjerenjem da se istina o stradanju srpskog naroda na ovim prostorima mora iznijeti na vidjelo i da bi svi, a posebno oni koji bi da se igraju Boga na ovim prostorima, uvidjeli razmjere monstruoznih ubijanja Srba”, istakla je ona.

Za zločine nad srpskom djecom, ženama i starcima, kako je rekla, moraju odgovarati svi koji su ih počinili, sviđalo se to nekome ili ne.

– Danas govorimo o /zločinima nad Srbima u/ Јošanici, ali takvih je mjesta mnogo u BiH, za mnoge zločine niko nije odgovarao, za primjer Podrinja svega nekoliko godina, a ubijeno više od 3.260 Srba – navela je ona za Srnu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x