Žunić očajan: Visoki predstavnik ne postoji. Optužnica protiv Dodika i Lukića govori koliko je BiH zemlja apsurda, kolonija i protektorat

Optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, samo govori koliko je BiH zemlja apsurda, kolonija i protektorat, rekao je za RTRS Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 Visoki predstavnik koji ne postoji u BiH, on je građanin Njemačke, koji je donio neke izmjene zakona, a onada je i neko Tužilaštvo donijelo neku optužnicu – rekao je Žunić i dodao da ništa nije legalno i sa međunarodnim pravom.

Ponovio je da Šmit ne može da reaguje na takav način.

– Aneks 10 je jasan, visoki predstavnik ne postoji u BiH, nije izabran i nema legitimitet, a ni legalitet. Njegove odluke ne treba izvršavati – poručio je Žunić.

Istakao je da Tužilaštvo može da podigne optužnicu, ali je jasan stav NSRS.

– Јoš je jasnije i slovo Ustava BiH da visoki predstavnik ne postoji u BiH. A tako se ni njegove odluke ne trebaju izvršavati – poručuje Žunić.

Podsjećamo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv predsjednika RS-A Milorada Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika za BiH. Optužnica protiv Dodika i Lukića je potpisana i proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Žunić očajan: Visoki predstavnik ne postoji. Optužnica protiv Dodika i Lukića govori koliko je … […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x