Historijski trenutak za muslimane u Hamiltonu: Prvi iftar organizovan u Skupštini ovog grada

Podijelite ovaj članak:

Ovu vijest je s javnošću podijelio dr. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Historijski trenutak za muslimane u Hamiltonu!

Imali smo čast, zadovoljstvo i radost da večeras budemo na prvom iftaru u historiji Hamiltona, organizovanog u Skupštini grada u organizaciji gradonačelnice Andrea Horwath, velike prijateljice naše Bosne i Hercegovine.

Ovaj iftar je svjedočanstvo i manifestacija priznanja muslimanima Hamiltona od strane lidera grada u izgradnji i jačanju multikulturnog grada Hamiltona u kome bošnjačka zajednica Hamiltona ima značajnu, prepoznatljivu i priznatu ulogu. Temeljne vrijednosti islama kao što su saosjećanje, zahvalnost i velikodušnost dolaze do izražaja u Ramazanu, mjesecu dobročinstva i duhovnog promišljanja koji nas podsjeća da potrebe drugih stavljamo ispred svojih te da te vrijednosti primjenjujemo u svakodnevnom životu.

Imali smo veoma uspješne razgovore sa lideroma Hamiltona, gradonačelnicom Andrea Horwath, šefom policije Hamiltona Frank Bergan, šefom vatrogasne jedinice Hamiltona David Cunliffe i mnogim drugim liderima u Hamiltonu”, napisao je Ramić.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Historijski trenutak za muslimane u Hamiltonu: Prvi iftar organizovan u Skupštini ovog grada […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x