Hrvatski maratonci istrčali dionicu od mjesta masovne grobnice u Vukovaru do masovne grobnice u Potočarima

Podijelite ovaj članak:

Učesnici 12. ultramaratona Vukovar – Srebrenica, nakon pređenih 227 kilometara u pet etapa, od mjesta masovne grobnice na Ovčari do masovne grobnice u Potočarima, stigli su u poslijepodnevnim satima u Potočare.

Vukovar i Srebrenica za mene su neodvojivi dio priče. Istorija je učiteljica života, a da smo mi slabi učenici pokazalo je na ovom prostoru sve to što se dogodilo. Takve zločine mogu počiniti samo ljudi koji nemaju ljubavi u sebi, jer čovjek bi pobijedio sve te zločinačke misli u sebi i svo to iskušenje sa malo ljubavi, poručio je Pantović.

Kako javlja novinar Hayata, učesnici ovog ultramaratona su jedva progovorili od plača, a slike koje vidite tome i svjedoče.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari od otvaranja 2003. godine do danas ukopana je 6.721 žrtva genocida. Po odluci preživjelih članova porodica 250 žrtava ukopano je u mjesnim mezarjima.

U utorak, 11. jula u Memorijalnom centru klanjat će se kolektivna dženaza i obaviti ukop 30 identifikovanih žrtava čija su nekompletna tijela pronađena u nekoliko grobnica.

Hayat.ba

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Hrvatski maratonci istrčali dionicu od mjesta masovne grobnice u Vukovaru do masovne grobnice u Pot… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x