Isak najavio privođenje i ispitivanje svakoga ko je na društvenim mrežama podržao i/ili veličao masovnog ubicu

Podijelite ovaj članak:

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio.

Kako je saopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK.

“Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, naveo je Mušinović.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je izvršio stravični zločin u Gradačcu. Nakon što je pretukao svoju bivšu suprugu, usmrtio je pucnjem iz pištolja, a sve je prenosio uživo na Instagramu. Među komentarima je bilo i onih koji su podržali ovaj svirepi čin. Sulejmanović je usmrtio i komšiju te njegovog sina te ranio tri osobe od kojih je jedna policijski službenik. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Isak najavio privođenje i ispitivanje svakoga ko je na društvenim mrežama podržao i/ili veličao… Post Views: 3 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Isak najavio privođenje i ispitivanje svakoga ko je na društvenim mrežama podržao i/ili veličao… Post Views: 2 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x