Iz RS pozivaju strance da sankcionišu Bećirovića: On vodi srbomrzačku politiku

Podijelite ovaj članak:

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić kaže da Bećirović ponovo dokazuje da vodi srbomrzačku politiku.

– Bećirović ovim dokazuje ono što smo pretpostavljali i što srpski narod od zajedničkih institucija i bošnjačkih političara može da očekuje, a to je negiranje srpskih žrtava i njihovo nastojanje da se uništi Republika Srpska – kaže Egić.

– Ako jedna tako važna ličnost kao što je član Predsjedništva javno kaže da Dudaković ima nemjerljivu ulogu u odbrani BiH, to šalje poruku svim eventualnim bošnjačkim svjedocima koji su bili spremni da svjedoče o ovim zločinima, te ne čudi sve češća pojava da svjedoci odustaju od svojih svjedočenja – kaže Egić.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić ističe i da je Bećirović uputio jasnu poruku porodicama srpskih žrtava – da ne preza od novih ratnih sukoba.

– Nama srpskim porodicama govori da će Dudaković biti amnestiran pred Sudom BiH i da će ga vjerovatno osloboditi. Ovo je još jedan udarac za srpske porodice i za BiH – kaže Kojić.

Nećemo odustati, pravda i bol za žrtvama nemaju rok trajanja – poručuju iz RS.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x