Vulić: Bećirovićevo slikanje sa Dudakovićem ponižavanje srpskih žrtava

Podijelite ovaj članak:

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da slikanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa Atifom Dudakovićem, optuženim za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, predstavlja demonstraciju bezobrazluka i čisto ponižavanje srpskih žrtava.

 Međunarodna zajednica, Ambasada SAD u BiH i ostale ćute, zašto? Јasno je da i sami podržavaju zločine nad srpskim narodom. Važno im je samo kako islamizovati ovaj prostor – ocijenila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, podrška međunarodnog faktora i puštanje da se zločinac nad srpskim narodom slobodno kreće, uživa i provocira poraz je društva, civilizacije i američke demokratije.

– Sve ovo vraća istoriju u period kada su njemački zvaničnici koji su rušili Berinski zid, Helmut Kol i ekipa, ostvarivali intenzivne kontakte sa mnogim nacističkim zločincima, finansirali ih i štitili ih, a kao proizvod toga danas imamo AFD, pronacističku stranku koja je ušla u Bundestag i u skorijoj budućnosti možemo očekivati vaskrsavanje hitlerovske ideologije – istakla je Vulićeva.

Navodeći da će ovaj put u glavnim ulogama biti Bećirović i Dudaković, Vulićeva je konstatovala da tome i teži zvanično Sarajevo sa dijelom međunarodne zajednice.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se juče u Bihaću sa ratnim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifom Dudakovićem, kome se pred Sudom BiH sudi za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, te mu je “odao priznanje za doprinos u borbi za odbranu BiH”.

Atif Dudaković i petnaestorica pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije optuženi su za zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

RTRS

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Vulić: Bećirovićevo slikanje sa Dudakovićem ponižavanje srpskih žrtava Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x