Izbjegavajte ove stvari na prazan stomak

Neke namirnice, iako hranljive, kvalitetne i izuzetno dobre za konzumaciju, jako su opasne ukoliko ih konzumiramo na prazan stomak.
Podijelite ovaj članak:

Neke namirnice, iako hranljive, kvalitetne i izuzetno dobre za konzumaciju, jako su opasne ukoliko ih konzumiramo na prazan stomak.

Sirovo povrće
Sirovo povrće je zdravo i bogato vitaminima i mineralima. Ipak, ne preporučuje se za doručak jer je izazov za vašu probavu, pogotovo kada se konzumira na prazan želudac.

Jogurt Ako imate osjetljiv želudac, doručak koji uključuje jogurt mogao bi vam teško pasti. Naime, jogurt sadrži zdrave mliječne bakterije koje, nažalost, ne dospijevaju u crijeva jer ih prazan želudac svojom kiselinom ubija. Što pomaže? Dovoljno je pojesti nekoliko orašastih plodova (bademi, lješnici, orasi), komadić avokada ili kašika pahuljica da želudac ne bude prazan.

Banana Jedenje banane na prazan želudac naglo podiže nivo šećera u krvi, ali takođe uzrokuje vrlo brz pad nivoa šećera u krvi. To može rezultirati iznenadnim napadima gladi tokom dana.

Citrusi Čaša svježe cijeđenog soka od narandže? Zvuči zdravo, ali na prazan želudac može izazvati gorušicu. Jedini izuzetak je voda pomiješana s iscijeđenim limunom, jer je limunov sok u tom slučaju razrijeđen.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Izbjegavajte ove stvari na prazan stomak Post Views: 1 # korupcija# rumunija […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x