Jadna je država u kojoj profesor matematike ne može da zaradi koliko i pedikir

Podijelite ovaj članak:

Jadna je država u kojoj profesor matematike ne može da zaradi koliko i pedikir”, rekao je profesor Miodrag Zec u razgovoru “Postkoronarni biznis model”, koji je organizovan u novosadskom “Nimma hub-u”.

Profesor Zec je ukazao i da svi očekuju da se baštini znanje, ali da niko nije spreman da ga plati.

“Svi hoćemo ljudski kapital, ali nismo spremni ništa da platimo, pa ni da platimo da imamo algoritam koji će da potrefi u koga treba da se ulaže. Mi rasipamo ono što je najdragocenije, a to je ljudski talenat. Ono što jedno mudro društvo treba da ima jeste to da neko kaže: ‘Ljudi potrebni su nam doktori’. Sjetili smo ih se sad kad smo ih protjerali. A tako će nam biti potrebni električari ili neka druga profesija”, poručio je profesor.

On smatra da je potrebno da se izgradi društvo na individualizmu i da pojedinac bude taj koji će da preduzima konkretne radnje, a ne da postoji društvo koje će da suzbija svaku inicijativu “od vrtića do parlamenta”. 

“Važna je individua, njena prava, sloboda, i važno je da postoji konkretizacija znanja. Nažalost, mi smo servisna ekonomija koja ima svoje limite i koja trpi udare globalnih poremećaja. Sve se to vraća na strukturu troškova i prihoda. Država mora da ima ravnotežu. Jadna je država u kojoj profesor matematike ne može da zaradi koliko i pedikir. Ta država završava sa gljivicama ispod noktiju”, zaključio je Zec.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x