Je li Suad Kurtćehajić srpski plaćenik ili je obična budala?

Podijelite ovaj članak:

Prije dva dana sam objavio skrin njegove nebuloze kako je išao u Hrvatsku pitati ko je on, a oni njemu crnogorcu rekli da je bosanac, pa on nas Bošnjake došao uvjeravati da bi mi trebali ispuniti želje UZP i ukinuti svoja Ustavna prava kao naroda, koji proporcionalno broju glasova ima učešće u vlasti…

Ja sam prenio skrin na moj profil i nazvao ga budalom, onako kako kod nas kolokvijalno zovu ljude koji valjaju gluposti. On se javio privatno na whatsapp izvrijeđao me i zaprijetio tužbom, zato što sam u nekom od ranijih tekstova napisao da će Bošnjaci morati u ruke uzeti i usranu motku da se odbrane od nasrtaja onih koji ih žele uništiti. Dogovrili smo se da kritički obrađujem njegove nastupe, bez uvreda, pa to evo sad radim U naslovu se samo pitam! A rekao sam mu da je od mene miran dok god ne dira u temelj mog opstanka – moj narod, ali je on sutradan anstavio gdje je stao!
On se eto u tome prepoznao i prijeti mi tužbom, zbog naslova iz komentara akademika Ferida Muhića, kojeg sam ja izvadio iz teksta, koji je skroz logičan, a glasio je da “Negatorima Bošnjaka treba zauvjek začepiti usta”! Obzriom na to da mu je uvaženi akademik iznio niz argumenata, vjerovatno je i mislio da to treba uraditi s tim argumentima, a ovaj lik to shvatio kao fizičku prijetnju.
U prepisci sa mnom, ja mu kažem da ga svijet vidi kao srpskog igrača i islamofoba, jer uporno tvrdi da je problem u BiH što ima Bošnjaka muslimana previše, a on veli da nije i nastavlja da radi isto ono što radi SANU!
A to je negiranje Bošnjaka i pokušaj da se njihov broj svede ispod 50% kako ne bi, ne daj Bože, jednog dana rekli da imaju pravo na nacionalnu državu, pa ispade Suad i njegova raja manjina! Ubjedljivo, najveća pobjeda Bošnjaka u miru je popis, na kojem su prošli procenat koji im UZP ne može oprostiti. Zna se šta su činili da se rezultati popisa ne objave, ali otkud on da sastavi sa UZP?
Sutradan lik objavljuje staus u kojem ima elemenata krivičnog dijela raspirivanje mržnje i omalovažavanja jednog naroda, opet – Bošnjaka!


I pazite sad. Lik predaje na fakultetu u sred Sarajeva. Većina studenata su mu Bošnjaci. Zamislite kroz kakve torture prolaze, a odavno se zna da ih on ucjenjuje kupovinom njegove jedine knjige. Ne može nijedan položiti ispit, ako nije izvadio drob roditeljima i dao stotinu maraka za knjigu koja ne vrijedi u naučnim krugovima ni pišljiva boba što bi se reklo!
Ujedno lik se hvali kako je na piramidi osiguranja zaradio milione. Neću ovaj put ulaziti u vrlo nemoralan njegov odnos spram studentica, o čemu se šuška u čaršiji, ali moram postaviti pitanje studentima:
– Zašto to sebi dopuštate? Znate li da imate pravo na bunt?
Moram pitati i dekana FPN, kao i ostale kolege ovog lika, kako se osjećaju u društvu kolege, koji tvrdi da oni ne postoje i da se greškom izjašnjavaju kao Bošnjaci?
Dokle više durati ovog naturaliziranog bosanca, koji očito brani srpskohrvatske interese ili je samo budala.
Ako jest onda je opasna budala, koju treba smjestiti na liječenje!
P.S. Lik je za godinu dana promjenio četiri partije, dvije akademije nauka i dvaput mijenjao naciju, serbez napada našeg uvaženog Rejsulemu, a uči našu djecu!
Dokle?

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Tako je to u apsurdistanu

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x