Je li upotrebljiv drveni šporet?

U pitanju iz naslova pisac ne misli na šporet na drva što je najlogičnije pomisliti kad pročitaš ovako pitanje, nego baš na šporet – od drveta.
Može vam biti čudno, ali odgovor na ovo pitanje je potvrdan. Drveni šporet je upotrebljiv, ali samo jednokratno dok i on ne izgori i ako je negdje vani da vam ne zapali kuću.
A sad jedno teže pitanje:
– Može li u današnje vrijeme krize energenata i ratova koji se za njih vode, neka elektroprivreda poslovati s milionskim gubicima?
Svako bi rekao da ne može, jer je struja najtraženija roba na tržištu, ali je i ovdje odgovor – potvrdan! Dakako, to je moguće samo u ovako (ne)uređenoj državi, kao što je Bosna i Hercegovina u kojoj Udruženi zločinački poduhvat(UZP) ima više od dvije trećine vlasti i otvoreno radi na tome da ovu državu uništi i raskomada.
Elektroprivreda HZHB, koja nosi naziv zloglasne tvorevine osuđene u Hagu za UZP, ove godine je u gubitku čak 81 milion BAM, iako ima zaposlena 2. 283. radnika i kako rekosmo struje za izvoz.


Ta elektroprivreda i izvozi struju, ali je daje besplatno čelnicima UZP, koji su u susjednoj Hrvatskoj. Na taj način se financira antidržavno lobiranje u cijelom svijetu, a ujedno je kao gubitaš oslobođena poreza državi!
Iako je nominalno gubitaš, ta elektroprivreda je izdašna u finaciranju antidržavne televizije, koja nosi isti naziv kao i ona, kladionica, kao i klubova koji sustavno rade na uništavanju ideje BiH, kao zajedničke države.
Zadatak koalicije brojeva je da ovom “gubitašu” dadne nove milione za njihove poduhvate. Ako se usude pomisliti šta drugo, neka vide kako je prošao Fadil Novalić, koji se usudio Aluminiju zavrnuti slavinu!
Koliko je bio u pravu govori činjenica da ono što je od Aluminija preuzela firma iz Izraela, ne posluje s gubicima, nego s velikom dobiti.
Vratimo se na naslov. Drveni šporet ovdje funkcioniše, u stalnoj je upotrebi, a na njega se griju oni koji bi se trebali smrzavati u nekom zatvoru.
U ovako (ne)uređenoj državi sve je moguće.
Sretan Dan nezavisnosti onima koji pokušavaju UZP-u pobrkati račune!

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Aferim

Hvala!

[…] Je li upotrebljiv drveni šporet? […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x