Je li vama dobri ljudi “svanuo dan”?

Podijelite ovaj članak:

Jednu našu nenu, protjeranu sa svog kućnog praga je život otjerao na sjever Norveške gdje se po par mjeseci ne smjenjuje dan i noć. Našao ju je jedan novinar ispred barake i taman htio da joj postavi koje pitanje, kad ona izrazi želju da njega nešto ptia:
– Sine, znaš li ti šta se ovo dešava, da neće kijamet? Ja evo već tri dana čekam da se smrkne, da klanjam akšam!

Ove društvene mreže imaju ružan običaj da čovjeka podsjete na trenutke iz prošlosti koji su se desili na taj dan, pa onda, iako je trebalo da vam “svane dan”, kako je najavljivao izborni plakat SDP-a, osvane crno jutro.

Teško da će neko veći idiotluk postaviti kao izborni slogan. Kao da su nas ukleli s tim sloganom, jer kao za inat, od tad nikako da svane dan, sve se preokrenulo pa sviće noć ili jutro puno smoga pojačano s dimom od požara s gradskih pijaca.

Vatrogasci riskiraju vlastite živote da spase šta se spasiti može, ali kako će se boriti s vatrenom stijom u sred grada koji nema – hidranata, ali je bitno da smo otškrinuli vrata EU i da smo na tom putu, rekli bi im sad naši glavati vlastodršci, koji su nas ovih dana počastili s posjetom tri velika neprijatelja BiH, koje je predvodio hrvatski premijer Andrej Plenković, da nam oni potvrde, kako samo što nismo krenuli gore prema sjeveru gdje je svanuo dan, a noći nema nikako!

Nema hidranata, ali baš nas briga, svanuo je dan i imamo put u EU

Na da našnji dan je ober četnik Nenad Nešić, postao ministar (NE)sigurnosti naše domovine, iako nije prošao sigurnosne provjere. Prije toga je hodao po svim tv kućama i govorio kako je njegova država Srbija, kako ne voli Bosnu i Hercegovinu, ali pošto vlast treba da se brzo formira i nema ko drugi on će prihvatiti taj mrski položaj i žrtvovati se za Srbiju!

Kad je svanuo ovaj dan prošle godine, imali smo i ekspresne usvojen budžet, ekspresno formiranu vlast, jer nije bilo jedinog kočničara procesa u BiH, mrske SDA, ali ove godine nema budžeta iako mrske SDA nema. Imamo još uvjek ministra Nešića, koji sa te pozicije planira secesiju dijela države imamo šefa diplomatije koji još nije saznao da članovi Predsjedništva ne predstavljaju narode, nego građane, pa se na europskom putu bori da to promjeni, da trojica plemenskih vođa predstavljaju svoja plemana i žestoko se bore jedan protiv drugog.

Što bi oni predstavljali sve građane, kad može tako, pa jel de?

Ja li makar vama svanuo dan koji ste zaokružili ove debile, iako moramo priznati, niste imali velik izbor. Na listama je bio sve debil do debila!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x