Još jedna medalja stigla u BiH: Sara Lučić osvojila srebro u Poljskoj u skoku u vis

Podijelite ovaj članak:

Sokočanka Sara Lučić, reprezentativka BiH, osvojila je srebrnu medalju na Ekipnom prvenstvu Evrope u Poljskoj skokom u vis od 178 centimetara i doprinijela plasmanu reprezentacije BiH, da osvoji četvrto mjesto, rekao je njen trener Neđo Đurović.

Ostvarila je juče ono što smo i planirali, postigla najbolji plasman u reprezentaciji BiH u ženskoj konkurenciji na ovom takmičenju i obradovala nas ko zna po koji put – istakao je Đurović.

Trener je naglasio da je Lučićeva, član Atletskog kluba “Glasinac”, jučerašnjim rezultatom u skoku uvis doprinijela plasmanu reprezentacije BiH, koja se našla na četvrtom mjestu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, što je veoma značajno s obzirom na to da su tri prvoplasirane reprezentacije otišle u veći rang takmičenja, odnosno drugu grupu B.

On je istakao da su na rezultat Sare Lučić ponosni svi u Atletskom klubu “Glasinac” i u opštini Sokolac, koja je uvijek podržavala i finansirala njene nastupe.

Đurović prati Sarine nastupe od njenog prvog dolaska u sokolački Atletski klub kada je imala 11 godina i sve do sada, kada je kao apsolvent tehnologije u Novom Sadu, postala poznato ime u svijetu evropske atletike.

On je naglasio da je Lučićeva dugogodišnja reprezentativka BiH u skoku uvis, osvajač šest Balkanskih medalja u ovoj disciplini u juniorskoj konkurenciji i da za seniorsku reprezentaciju nastupa već šest/sedam godina.

Trener je podsjetio da je Lučićeva prošle godine u maju na Međunarodnom mitingu u Baru bila prva sa rezultatom 181 centimetar, a u septembru četvrta na Prvenstvu Mediterana u atletici U23.

Hayat.ba

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Još jedna medalja stigla u BiH: Sara Lučić osvojila srebro u Poljskoj u skoku u vis […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x