Kada je bijeli hljeb u pitanju – političari lako obezbijede većinu!

Podijelite ovaj članak:

Čak šesnaest parlamentaraca iz FBiH koristiti će pravo “bijelog hljeba”, zakonito ali apsolutno nemoralno pravo na godišnju naknadu nakon isteka mandata.

Ovo su imena parlamentaraca koji su ostvarili pravo na bijeli hljeb: Zeid Mujić (nezavisni zastupnik), Elma Đogić (Laburistička stranka BiH), Šemsudin Kavazović (SBB), Marijan Klaić (HDZ BiH), Matea Cakalin (HDZ BiH), Sanela Prašović-Gadžo (SBB), Samila Zejćirović (SDA), Boro Krišto (HDZ 1990), Asim Kamber (SDA), Ismet Osmanović (SDA), Hasan Muratović (SDP), Amer Obradović (NiP), Adis Arapović (Zeleni BiH), Husein Topčagić (PDA), Nihad Čolpa (Nezavisni zastupnik) i Eldin Vrače (Nezavisni blok).

Ima ovdje kao što se može uočiti i članova pozicije i opozicije, i članova iz reda Bošnjaka, i iz reda Hrvata i iz reda Ostalih. I tu su lako napravili većinu, barem u dijelu koji se tiče FBiH, odnos je na kraju 16 ZA i 2 PROTIV.

Jasmin Duvnjak (SDA) i Admir Čavalić (SzBiH) sačuvali su obraz i odlučili da se odreknu legalne ali zaista sramotne naknade, koja u ovakvom društvu doista vrijeđa sve one koji pošteno zarađuju svoju koru hljeba.

Vrijedi istaći i da su Čavalić i Duvnjak pokušavali zakonskim uredbama kroz parlament isposlovati inicijativu za ukidanje jedne ovakve najblaže rečeno bezobrazne naknade, međutim nisu uspjeli inicijativu izgurati ni do dnevnog reda.

Toliko o empatiji političara svih boja i stranaka, svih naroda i vjera, jednostavno zanemariva je ili da se matematički izrazimo 2:16 je u korist ljudske pohlepe!

Da napomenemo, za ovaj “luksuz” i šesnaestorku koju čine zajedno Laburisti, SBB, Nezavisni blok, SDA, HDZ, HDZ 1990, Zeleni BiH, NiP, PDA i nezavisni zastupnici, iz budžeta će se u ovoj godini izdvojiti preko 650.000 KM.

Aferim gospodo!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/sv/register-person?ref=JHQQKNKN

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x