Zenica smatra da je učinila dovoljno: Koncert započeo minutom šutnje

Podijelite ovaj članak:

Centar ženskih prava iz Zenice i građani minutom šutnje i odavanjem počasti prije sinoć održanog koncerta na Zenica Summer Festu skrenuli su pažnju javnosti zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u Gradačcu, pišu lokalni portali.

Da stvar bude još gora, zahvaljuju se Gradskoj upravi i organizatorima za taj “velikodušni čin”:

“U ovako teškom trenutku, zahvaljujemo se Gradskoj upravi Zenica, Zenica Info organizatorima ZenicaSummerFest što su osudili čin i dali nam priliku da još jednom javnosti skrenemo pažnju na po nama gorući problem u našem društvu u posljednje vrijeme”, napisali su na Facebooku.

Podsjećamo još jedanput: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o proglašenju Dana žalosti u Bosni i Hercegovini u petak, 5. maja, zbog pogibije osmero djece i jednog zaštitara u osnovnoj školi u Beogradu, kada je dječak monstrum Kosta Kecmanović naoružan ušao u školu i pucao po učionici.

U Gradačcu je jučer počinjen masakr. Nasilni partner je oteo, pretukao, a zatim i krvnički ubio nevjenčanu suprugu koja ga je ranije prijavila policiji za nasilje. Potom je, iz osvete, po Gradačcu nastavio likvidirati sugrađane. Tom prilikom je, pored nesretne žene, ubio još troje i ranio dvoje ljudi, od čega je jedno u životnoj opasnosti.

Niko od prestavnika vlasti nije u Gradačcu. U Bosni i Hercegovini nije proglašen Dan žalosti i zastave nisu spuštene na pola koplja. Naprotiv, u Sarajevu je sinoć priređen višeminutni vatromet. U Zenici koncert. Gradačac, za razliku od Beograda – tuguje sam!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x