U pamet Bošnjaci: Konaković je trčao u Beograd odati počast nakon masakra u školi, u BiH bio proglašen i dan žalosti- a Gradačac tuguje sam!

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o proglašenju Dana žalosti u Bosni i Hercegovini u petak, 5. maja, zbog pogibije osmero djece i jednog zaštitara u osnovnoj školi u Beogradu, kada je dječak monstrum Kosta Kecmanović naoružan ušao u školu i pucao po učionici.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković otišao je u Beograd kako bi se upisao u knjigu žalbe i položio cvijeće ispred osnovne škole gdje je počinjen masakr. 

Ljudski, roditeljski smo odlučili da danas dođemo u Beograd u vrijeme ove tragedije, kako bi izrazili saučešće porodicama nastradale djece, te da kažemo da u ime svih naroda i građana BiH suosjećamo s ljudima u Srbiji, posebno s nastradalim i povrijeđenima. Ovo je puno više od problema same Srbije, ovo je situacija u kojoj dječak od 14 godina počini ovako svirepo ubistvo. To govori o stanju društva u cjelini, ne samo jedne države ili jednog grada, nego svih nas”, izjavio je za tom prilikom Konaković. 

Konaković ispred škole gdje je počinjen masakr odaje počast, Foto: Radio Sarajevo

U Gradačcu je jučer počinjen masakr. Nasilni partner je oteo, pretukao, a zatim i krvnički ubio nevjenčanu suprugu koja ga je ranije prijavila policiji za nasilje. Potom je, iz osvete, po Gradačcu nastavio likvidirati sugrađane. Tom prilikom je, pored nesretne žene, ubio još troje i ranio dvoje ljudi, od čega je jedno u životnoj opasnosti.

Konaković ponovo “pokušava biti diplomata”, čini se. Konaković danas nije u Gradačcu. Niko od prestavnika vlasti nije u Gradačcu. U Bosni i Hercegovini nije proglašen Dan žalosti i zastave nisu spuštene na pola koplja. Naprotiv, u Sarajevu je sinoć priređen višeminutni vatromet. Gradačac, za razliku od Beograda – tuguje sam!

U pamet, Bošnjaci!

(Azra Mahmutović/Senzor.ba)

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] U pamet Bošnjaci: Konaković je trčao u Beograd odati počast nakon masakra u školi, u BiH bio pr… […]

[…] U pamet Bošnjaci: Konaković je trčao u Beograd odati počast nakon masakra u školi, u BiH bio pr… Post Views: 17 Podijelite ovaj članak: […]

[…] U pamet Bošnjaci: Konaković je trčao u Beograd odati počast nakon masakra u školi, u BiH bio pr… […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x