Karić sa Emelom Mujanović: Hidžab je ponos i stil života

Podijelite ovaj članak:

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva danas je ugostila Emelu Mujanović, pripadnicu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja je zbog zabrane nošenja hidžaba primorana napustiti tu instituciju.

“Hrabra Emela Mujanović, pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine primorana je napustiti ovu instituciju zbog nošenja hidžaba.

Poražavajuća je vijest da nakon Emele neće ostati nijedna vojnikinja sa hidžabom u OSBiH. Sarajevo, grad koji baštini dugu tradiciju zajedničkog života, koji u svijet šalje poruku o slobodi, ličnoj i vjerskoj, ovo doživljava svojim porazom. Kao ponosna Sarajka, kao žena, kao gradonačelnica, neću i ne mogu šutiti o tome!

Hidžab nikada ne smije biti prekretnica u profesionalnom razvoju Emele i nijedne naše sugrađanke! Hidžab je ponos i stil života, nikako barijera.

Emela u ovoj borbi nije sama. Emela je školovana vojnikinja, Emela je majka tri djevojčice od 10, 8 i 7 godina. Emela je heroina koju svi trebamo podržati i zadržati na poslu koji voli i za koji se školovala, poručila je Karić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x