Emela napušta Oružane snage zbog zabrane nošenja hidžaba

Podijelite ovaj članak:

Emela Mujanović, pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine najavila je da napušta tu instituciju. Razlog napuštanja je kako tvrdi, njezin hidžab.

Objavu Mujanović prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

“Za nekoliko dana, zvanično, neće biti ni jedna pokrivena žena u Oružanim snagama BiH jer se ja uskoro razdužujem. Dovedena sam u situaciju da biram između svog zvanja i hidžaba… (Pod pokrivenom ženom mislim na ženu koja je pokrivena u civilu ali i na službi kada je u uniformi).

Bošnjaci, da ne prozivam po imenima, a i ostali sugrađani, da li se ponosite ovom odlukom tj presudom, zabranom hidžaba ! Kažete svi želite suživot a ne možete da tolerišete vjeru svog sugrađana! Povorka se podržava ali hidžab ne. Država se ne gradi na temelju nepravde prema jednoj grupi njenih građana! Nije moja Bosna kriva nego oni koji vladaju sa njom”, poručila je Mujanović.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Žalosno je to šta se radi najbrojnijem narodu u BIH.Treba da je sramota Bošnjačke političke vodje, sramota velika 🙄

Ništa se ne brini Emela, mi smo uz tebe, svaki onaj ko ima imalo karakter,obraz,svoj stav i zna ko je i šta je!!!TI koji pokušavaju da izbrišu identitet jednog naroda zabranama sami su davno izgubili svoj identitet, nažalost.
“Turska vojska je spremna uvijek primiti svagog vojnika sa HIDŽABOM”
Valjda će i onima sa “dna” nekada biti jasno kakva zamka se sprema svakom čovjeku BIH ne bitno koje je vjere, navodno radi evropske unije.
Čisti absurd i ludilo.Na očigled cijelog svijeta evropska unija na ivici samog ponora pa se hvata za male da se spasi, ali Bosanci i Hercegovci prave se da to ne vide i sami srljaju i prije evropske unije u provaliju bez dna.
Aferim

Svaka ti čast čuvaj svoju (našu) vjeru Islam to traži Moj glas je uz tebe I sve druge pokrivena žene

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x