Kasumović: Nismo se bavili saopćenjima, već smo osigurali crijep i konstrukciju za popravku krovova oštećenih kuća

Podijelite ovaj članak:

Gradska uprava Zenica i Krizni štab odmah su rano jutros posjetili mještane Ljubetova, gdje su pričinjena znatne štete nakon sinoćnjeg nevremena. Hvala Bogu, nema ljudskih žrtava, a materijalna odnosno šteta na kućama bit će promptno sanirana, poručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

“Naime, Gradska uprava sa mnom na čelu odmah je osigurala konstrukciju i crijep za krovove oštećenih kuća, kako bi se mještanima pokrile kuće prije padavina. Dakle, reagirali smo promptno i konkretno”, smatra Kasumović i dodaje:

“Zanimljivo, čitam kako je premijer Nezir Pivić kao i obično samo obećao pomoć, bit će zanimljivo pratiti o kakvoj konkretnoj pomoći se radi. Mi se nismo bavili saopćenjima i izjavama za medije, naprotiv, odmah smo otišli na lice mjesta i osigurali konkretnu pomoć.

Žalosno, ali ove informacije neće vidjeti na SDA medijima jer oni od jutros prenose isključivo puka obećanja premijera, dok je za to vrijeme Gradska uprava sa mnom na čelu radila i obišla mještane, te osigurala konkretnu pomoć i hitno saniranje štete kako bi se mještani Ljubetova čim prije vratili normalnim uslovima života u svojim domovima”, dodao je Kasumović.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kasumović: Nismo se bavili saopćenjima, već smo osigurali crijep i konstrukciju za popravku krovo… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x