Kćerka Fikreta Abdića poslala poruku imamu gradske džamije: U Velikoj Kladuši se jela svinjetina i pio alkohol uvijek

Predsjednica Laburista BiH Elvira Abdić Jelenović, kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića i načelnika Velike Kladuše oglasila se na Facebook profilu stranke na čijem je čelu kako bi iznijela svoje nezadovoljstvo govorom lokalnog imama gradske džamije u Velikoj Kladuši.

Kako ona navodi, imam gradske džamije izjavio je kako je njena stranka kriva što se u Velikoj Kladuši jede svinjetina, pije alkohol, te drogira. 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti: 

“Hodže u službi politike nisu rijetkost u BiH. Jedan od njih, danas je zgrozio sve prisutne i to pričom o Kladuškom ljetu, Laburistickoj stranci i ljudima koji su dopustili da se u centru Velike Kladuše pije alkohol, jede svinjenitina, pušta muzika i ponaša suprotno pravilima Islama.

Objašnjavajući kako u Unsko-sanskom kantonu živi preko 99% muslimana, osvrnuo se na neznatan broj onih koji to nisu, a podržavaju “haram” i kako nije dovoljno samo zvati se Muhamed ili Nermin već se mora biti okrenut džamiji i vjeri, te klanjati 5 vakat namaza.
U protivnom, nisi Musliman i podložan si ovisnosti od narkotika.

Gotovo iritantno je zvučalo sve izgovoreno, smišljeno da javno pozove na linčovanje članova Laburističke stranke i sve one koji nisu “ukalupljeni” u radikalnu predodžbu hodže Mujkića o “ ispravnim” i “ neispravnim” ljudima”, napisala je na svom Facebook profilu Elvira Abdić Jelenović.

U svom govoru je navela da se u Velikoj Kladuši jela svinjetina i pio alkohol uvijek, te je SDA i NES optužila da žele izmijeniti strukturu stanovništva.

Vijećnik SDA u OV Velika Kladuša Ale Hušidić u razgovoru za Source.ba portal je komentarišući snimak kazao da je Laburistička stranka “izgubila orijentir”. 

“Ja sam ispitao određeni broj građana i zaista, poruka efendije na toj dženazi je bila kao i inače – poziv na put vjere, istine i pravde čisto sugerišući ljudima šta rade i njihova djela. Zapravo, samo je poziv da se ljudi klone loših stvari, ništa drugo. Moje mišljenje je da su oni kao stranka i rukovodstvo stranke izgubili orijentir i politički, a i na političkoj situaciji u Velikoj Kladuši. Oni su izgubili većinu u Velikoj Kladuši i sada se zapravo samo služe bilo kakvim populističkim stvarima da bi povratili povjerenje građana, ništa drugo”, kazao je Hušidić.

Source.ba

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kćerka Fikreta Abdića poslala poruku imamu gradske džamije: U Velikoj Kladuši se jela svinjetina… Post Views: 106 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Kćerka Fikreta Abdića poslala poruku imamu gradske džamije: U Velikoj Kladuši se jela svinjetina… Post Views: 2 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x