Kekić Eldin je ubijen samo što je bio Eldin

Podijelite ovaj članak:

Rahmetli Eldin imao je 11 godina i kao i sva druga djeca nije mogao biti zaključan u stanu tokom opsade Sarajeva. Čudan je to osjećaj kada se toliko srodiš sa tim ratnim stanjem i opsadom, da ti granatiranje jednostavno ne predstavlja ništa drugo neko svakodnevnicu koju udišeš kao zrak.

Tako je i Eldin kada god je postojala prilika izlazio vani, igrao se, živio, družio se. Sve tako do 26. maja 1992. godine kada je pogođen smrtno gelerima ispaljene granate sa položaja srpskocrnogorskih zločinaca iznad Sarajeva. Ubijen je svjesno i planski, u ulivi braće Ribar u Novom Sarajevu. Tom prilikom još dvoje djece koja su bila s njim u igranju su ranjena.

Da dušmani nikada nisu bili zadovoljni prolivenom krvi naše djece, govori i podatak da je tri mjeseca nakon ubistva malenog Eldina ubijena njegova majka. Ona je ubijena takođe sistemski i planski, ono pravo kukavički i morbidno. Ubijena je snajperom na ulicama opkoljenog Sarajeva.

Eldin je 1992. godine ukopan na groblju LAV u Sarajevu.

Neka je njemu i njegovoj majci Fatimi vječni rahmet.

‼️ NEMA OPROSTA I NEMA ZABORAVA ‼️

Ja niti zaboravljam niti hallalim! Pročitajte i podijelite ovu priču da se nikada ne zaboravi, apeluje Nihad Aličković, AntiDayton pokret.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kekić Eldin je ubijen samo što je bio Eldin […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x