“Ko bi ga čistio po ovoj vrućini” se obistinilo”: U Njemačkoj u augustu grtalica čisti led sa ulica

Podijelite ovaj članak:

Jako nevrijeme pogodilo je njemački grad Reutlingen u pokrajini Baden-Wurttemberg gdje je u kratkom vremenskom periodu napadalo više od 30 centimetara tuče, zbog čega su na teren morale izaći u grtalice.

U kombinaciji s lišćem i otpadom, ti komadi leda začepili su odvodne cijevi zbog čega su poplavljene garaže, podrumi i stambeni objekti, prenose tamošnji mediji.

Nivo rijeke u ovom gradu ubrzo je porastao za 1,50 metar, ali se na svu sreću nije izlila iz korita. Tehničke službe i vatrogasci imali su pune ruke posla, a na ulice su izašle i grtalice.

Ono što je ipak, u svoj toj nesreći nasmijalo korisnike društvenih mreža jesu radnice na održavanju koje led sa ceste čiste u uniformi kratkih rukava.

“Ne daj Bože da padne snijeg u augustu, ko bi ga čistio po ovoj vrućini” se ipak obistinilo, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Senzor.ba suosjeća sa narodom Njemačke i Slovenije koji je pogođen nevremenom i poplavama i upućuje najsrdačnije molitve i želje da taj ružan period prođe što prije, da ne bude ljudskih žrtava i da materijalne gubitke što brže nadomjeste.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] “Ko bi ga čistio po ovoj vrućini” se obistinilo”: U Njemačkoj u augustu grtalic… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x