Ko je i zašto plasirao priču na društvenim mrežama da je apel za pomoć palestinskom narodu lažan?

Podijelite ovaj članak:

Duboko smo zgroženi činjenicom da je neko u Bosni i Hercegovini plasirao lažnu vijest da Udruženje Palestinska zajednica u BiH kao organizacija ne postoji, te da je humanitarni broj pokrenut za pomoć narodu Palestine lažan.

Uvidom u sudski registar udruženja i organizacija u Bosni i Hercegovini vidimo jasno da je Udruženje Palestinska zajednica u BiH uredno registrovano, na čelu sa dr. Majeed Maarouf-om.

Pored toga, obratili smo se i ambasadi Palestine u Bosni i Hercegovini sa upitom vezanim za ispravnost pokrenutog humanitarnog broja.

Iz Ambasade su nam potvrdili da je apel za pomoć tačan i da je 090 292 000 zaista broj predviđen za doniranje narodu Palestine.

Fotografiju ustupila Palestinska zajednica u BiH

Palestinska zajednica u BiH se ograđuje od ovih lažnih vijesti koje su joj donijele nemjerljivu štetu i zgrožava se nad činjenicom da je neko pokušao i na ovaj način da opstruira pomoć napaćenom palestinskom narodu, te poziva građane Bosne i Hercegovine da nastave pozivati na navedeni broj, a uplate je moguće izvšiti i putem tekućeg računa broj 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu).

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Postovani, moze li se slati I Amerike?

[…] Ko je i zašto plasirao priču na društvenim mrežama da je apel za pomoć palestinskom narodu laž… Post Views: 15 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x