Kojić shvatio kao prijetnju Orićevu poruku: Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo, ako Bog da pobijedićemo

Podijelite ovaj članak:

U Nezuku je održana proslava 28. godina od proboja 28. divizije Armije RBiH i tom prilikom obratio se i Naser Orić lično, koji je na kraju govora rekao “Na Drini je sve počelo, na Drini će sve i završiti. Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo, ako Bog da pobijedićemo”. Ovaj dio govora predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić je shvatio kao prijetnju.

Kojić je konstatovao da je Orić na ovaj način ponovo zaprijetio oružanim sukobima i novim krvoprolićem, dok su u prvom redu sjedili potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, prenosi RTRS

– Obojica sa oduševljenjem aplaudiraju ovim izgovorenim prijetnjama, što je, svakako, za osudu. Tražimo od nadležnih da ih sankcionišu – poručio je Kojić.

On je dodao da obojica primaju platu uz budžeta Republike Srpske, a podržavaju ideju o novim sukobima i aplaudiraju Oriću.

Kojić je podsjetio da je skoro i optuženi komandant 5. korpusa Atif Dudaković upućivao prijetnje ratom, što jasno govori da muslimani ne žele mir, konstantno zveckaju oružjem i prijete, na šta bi Sud i Tužilaštvo morali da reaguju, a MUP Republike Srpske da podigne bezbjednost na najviši mogući nivo.

– Oriću i njegovim sljedbenicima poručujemo da ne želimo rat, ali isto tako mu poručujemo da nećemo dozvoliti da nas kolju kao ‘92 i ‘93 godine. Znamo sa kim imamo posla i te njegove prijetnje nas neće uplašiti niti ućutkati. Govorićemo dok smo živi istinu, a istina njega boli jer se boji robije. On je kukavica, što je dokazao i kada je pobjegao iz Srebrenice, ostavivši svoj narod, a sada se predstavlja kao neki heroj – naglasio je Kojić.

– Znamo da je Orić mnogo zla nanio svom narodu u ratnim godinama – poručio je Kojić.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kojić shvatio kao prijetnju Orićevu poruku: Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobijedi… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x