Kompanija koja je napravila potonuli “Titan” ne odustaje: Najavili nove ekspedicije do olupine “Titanika”

Podijelite ovaj članak:

Kompanija OceanGate objavila je planove za nove ekspedicije na olupinu Titanika 2024. godine, samo 10 dana otkako je podmornica Titan eksplodirala, ubivši sve putnike.

Prošlo je nešto više od sedmice od razorne implozije podmornice Titan koja je rezultirala smrću pet putnika. Ipak, OceanGate nastavlja da reklamira buduća putovanja do olupina Titanika na svojoj web stranici.

Za 2024. godinu planirane su dvije ekskurzije, od 12. do 20. juna i od 21. do 29. juna. Štaviše, misija iz 2023. je navedena kao “trenutno u toku”.

Cijena je navedena kao 250.000 dolara po osobi. Ovo uključuje jedno ronjenje pod vodom, privatni smještaj, svu potrebnu obuku, opremu za ekspediciju i sve obroke dok ste na brodu, prema stranici. Dozvoljeno je najviše šest osoba, a minimalna starost mora biti 17 godina.

Prema web stranici, smještaj uključuje kabinu kao spavaću sobu i jedno zajedničko kupatilo. Podmornica također osigurava Wi-Fi.

Uz ove detalje, web stranica nastavlja da dijeli slike sa ekspedicije, kao i videosnimke ljudi koji dijele svoja iskustva.

– Neustrašivi putnici će isploviti sa atlantske obale Kanade u osmodnevnu ekspediciju kako bi zaronili na ikoničnu olupinu koja se nalazi 380 milja od obale i 3.800 metara ispod površine – piše na stranici OceanGatea.

Marketing se nastavlja sa: 

– Ronjenje će pružiti ne samo uzbudljivo i jedinstveno iskustvo putovanja, već i pomoći naučnoj zajednici da sazna više o olupini i okruženju dubokog okeana. Svako ronjenje također ima naučni cilj i ovdje možete saznati više o istraživanju koje podržavamo.

Podsjetimo, mnogo informacija i kontroverzi o podmornici i OceanGateu isplivalo je na površinu nakon tragedije, jedna od njih je i ta da je izvršni direktor ove kompanije Stokton Raš (Stocton Rush), koji je i sam izgubio život u nesreći, prevario jednu porodicu za više od 200.000 dolara.

Buka

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kompanija koja je napravila potonuli “Titan” ne odustaje: Najavili nove ekspedicije do o… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x