Konaković: Izjava ratnog zločinca jedna je od najstrašnijih izjava u postratnom periodu u BIH

Podijelite ovaj članak:

Ratni zločinac Dario Kordić je na javnom mjestu, kako je to prezentirano u snimku objavljenom na društvenim mrežama, izjavio: „Pitao me naš prijatelj sa sjevera Hrvatske, naše integralne, je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata. Ja sam mu rekao: Sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila“, dok su ostala lica saučestvovala u izvršenju krivičnog djela sramnim aplaudiranjem. Uslijedile su brojne reakcije na ovu sramotnu izjavu, a Mirnes Ajanović je podnio i krivičnu prijavu protiv Kordića.

I Elmedin Konaković se oglasio na svom Facebook profilu, čiju objavu prenosimo u cjelosti:

“Izjava ratnog zločinca Daria Kordića da bi sve isto uradio, svoje zločine ponovio, jedna je od najstrašnijih izjava u postratnom periodu u BIH.

Svjesni da oko nas žive takvi ljudi naš imperativ mora biti izgradnja zdravog i funkcionalnog društva, snažnih institucija koje mogu reagovati na sve opasnosti i izazove.

Zbog svega što smo prošli, nemamo pravo na bilo kakav interes osim interesa da država Bosna i Hercegovina i njene institucije budu snažne.

Svi koji ratne zločine odobravaju i veličaju svojim najbližim, prije svega svojoj djeci, moraju objasniti zašto od zločinaca koji pucaju u dijete, u žene i starce i one koji su to naredili, prave heroje i uzore”, poručio je Konaković.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x