Poselamio vas je Dario Kordić.

Podijelite ovaj članak:

Na poruke zločinca Darija Kordića oštro su reagirali članovi Hrvatskog narodnog vijeća. I niko više. Evo što šuti HDZ, znamo i zašto, ali zašto šute sarajevski “graditelji ljepše budućnosti”.

Zbog čega se to javnost toliko isčuđava mirnodopskom priznanju ratnog zločinca Darija Kordića kojim, u ulozi zvijezde derneka svojih istomišljenika, tvrdi da je vrijedilo odležati u zatvoru za djela za koja je presuđen u Hagu i da bi, bez dileme, ista opet uradio.

Pa nisu Darija Kordića, majka koja ga je rodila, niti “HDZ raja” s kojom je odrastao uoči i u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, odgajali da bude zvijezda nekog novog muzičkog vala, već su ga odgajali da mrzi i ubija ljude, u ovom slučaju Bošnjake i da, kad su Bošnjaci u pitanju, mržnja za koju se “školovao” nema cijenu, pa makar se ona mjerila i višegodišnjom robijom. 

Uvjerio nas je u to zločin nad Bošnjacima u Ahmićima.

Na izjave Darija Kordića koje se čuju na snimku koji je procurio u javnost, trenutno, uglavnom, reagira običan svijet, kojega, koliko jučer, HDZ perjanice u bh vlasti “promicateljke europskih vrijednosti” Lidija Bradara i Sanja Vlaisavljević samo što nisu ubjedile da osuđeni ratni zločinci, čim leđa okrenu kapijama zatvora u kome su robijali, trebaju biti rehabilitirani za djela koja su počinili. 

Ako neko misli da se ovim dvjema HDZ nevjestama omaklo to što su zagovarale rehabilitaciju ratnih zločinaca, grdno se vara. 

HDZ prvaci među kojima je i Lidija Bradara, na našu nesreću predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, zagrljajem sa Kordićem, već su rehabilitirali zločinca iz Ahmića i njegove zločine, čime su ga osokolili za nove “podvige” koje nam zločinac najavljuje video snimkom koji se širi društvenim mrežama.

Na poruke zločinca Darija Kordića oštro su reagirali članovi Hrvatskog narodnog vijeća. I niko više.  

Evo što šuti HDZ, znamo i zašto, ali zašto šute sarajevski “graditelji ljepše budućnosti”.

Mislim, oni bošnjački, pa još demokratski, pa boraci protiv svake vrste  nacionalizma i svake vrste mišljenja koje zaudara mržnjom, ili, nedaj Bože nekim novim Ahmićima, Srebrenicama, Prijedorima itd, u šta nas, kako su osvojili vlast, svakodnevno ubjeđuju.. 

Šute ko neka stvar.

Onako hinjski, providno.

Valjda da ne dođu na hator svom koalicionom partneru HDZ-u, ustvari onom “grupnjaku” sa fotografije na kojoj je zločinac Kordić, obgrlio prve ljude HDZ-a, političke opcije u čije ime je i činio zločine, a sve da bi, onako zagrljeni, demonstrirali  pripadnost jednih drugim, bez obzira na vrijeme i razloge zbog kojih je ovaj robijao. 

Upravo ti što šute “ko neka stvar”, nisu na godišnjicu zločina u Ahmićima bili sa porodicama ubijenih, a sve da im “grupnjak” sa fotografije, kao i sva svita neosuđenih zločinaca što na video snimku, koji nam se nudi ovih dana, uživaju u Kordićevoj usmenoj biografiji, a u kojoj najznačajniju stavku čini zločin u Ahmićima, ne bi slučajno zamjerio. 

Jer, ako im oni zamjere, osim obraza kojeg su već izgubili, izgubit će i fotelje u koje su ugurali svoje stražnjice.  

Poselamio vas je Dario Kordić.

/Almasa Hadžić, Politicki.ba/

Subscribe
Notify of

8 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. Post Views: 0 […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. Post Views: 1 […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. Post Views: 1 […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. Post Views: 0 […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. […]

[…] Poselamio vas je Dario Kordić. […]

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x