Konaković u Beogradu: U ime svih naroda i građana BiH suosjećamo s ljudima u Srbiji

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković otišao je u Beograd kako bi se upisao u knjigu žalbe i položio cvijeće ispred osnovne škole gdje je jučer, 3. maja, počinjen masakr. 

Nakon polaganja cvijeća ispred osnovne škole gdje je masakr počinjen, šef bh. diplomatije dao je i izjavu izvještaču portala Radiosarajevo.ba koji se nalazi u Beogradu.

Ljudski, roditeljski smo odlučili da danas dođemo u Beograd u vrijeme ove tragedije, kako bi izrazili saučešće porodicama nastradale djece, te da kažemo da u ime svih naroda i građana BiH suosjećamo s ljudima u Srbiji, posebno s nastradalim i povrijeđenim”, rekao je ministar vanjskih poslova BiH. 

Konaković je govorio i o uticaju ove tragedije na ostatak regiona. 

“Ovo je puno više od problema same Srbije, ovo je situacija u kojoj dječak od 14 godina počini ovako svirepo ubistvo. To govori o stanju društva u cjelini, ne samo jedne države ili jednog grada, nego svih nas”, izjavio je za naš portal Konaković. 

Lider NiP-a je pokrenuo temu odgovornosti političara. 

“Pitanje je da li, kao ozbiljni i odgovorni ljudi, radimo dovoljno na prevenciji, da li doprinosimo kreiranju nezdrave situacije u društvu koja za epilog ima ovakve tragične slučajeve. 

Ne mogu ni pretpostaviti kako je ljudima koji su izgubili djecu”, zaključio je na kraju izjave Elmedin Konaković

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x