Košarac tvrdi da sarajevska čaršija vodi sramnu hajku protiv ambasadora Vranješa

Podijelite ovaj članak:

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac dao je punu podršku ambasadoru BiH u Srbiji Aleksandru Vranješu, istučući da je siguran u njegov kredibilitet i uvjeren da će raditi odličan posao u Beogradu.

– Sarajevska čaršija vodi sramnu i neprihvatljivu hajku protiv njega. Ko mu misli držati lekcije?! Oni koji mimo ustavnih i zakonskih normi, mimo usaglašenih političkih stavova, kreiraju nekakvu imaginarnu BiH. Isti oni podržavaju različite falsifikate, podvale, obmane domaće i međunarodne javnosti… – napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac je upitao šta je radio Sven Alkalaj na ambasadorskoj poziciji u UN.

– Nismo zaboravili njegove diplomatske skandale i glasanje bez ili protivno stavu Predsjedništva BiH. Ništa drugo ni od Zlatka Lagumdžije ne očekujemo. Već smo vidjeli falsifikovanje i šibicarenje! Neka odgovori ko je falsifikovao pismo generalnog sekretara UN – naveo je Košarac.

On je naglasio da je Vranješ rekao ono što Republika Srpska misli.

– Ko u Srpskoj misli drugačije? Niko – dodao je Košarac.

On je istakao da je Vranješ u Zagrebu uradio sjajan posao i posebno izdvojio aktivnosti u vezi sa Trgovskom gorom, kao i doprinos kada je riječ o radu graničnih prelaza.

– Siguran sam u njegov kredibilitet i uvjeren sam da će raditi odličan posao u Beogradu! – naveo je Košarac.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara hitno pozove Vranješa na konsultacije u Sarajevo, nakon što je direktoru Bezbjednosno-informativne agencija Srbije Aleksandru Vulinu zahvalio što je omogućio stipendije dvjema studentkinjama Fakulteta za kriminalistiku Univerziteta u Sarajevu i smještaj za nastavak studija na Akademiji nacionalne bezbednosti u Beogradu.

Nakon toga ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković pozvao je Komšića i Bećirovića da “smijene ambasadora Vranješa po hitnom postupku”.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x