Kršćanski fundamentalisti okupirali Zagreb

Kao i svake prve subote u mjesecu, i ove se održava još jedna muška molitva krunice na središnjem zagrebačkom trgu. Inicijativa “Vitezovi bezgrešnog srca Marijina” u sklopu projekta “Muževni budite” unazad nekoliko mjeseci organizira moljenje krunice na Trgu bana Josipa Jelačića u kojem sudjeluju deseci muškaraca. Moli se za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce da postanu duhovni autoriteti u obitelji, za predbračnu čistoću i prestanak pobačaja…

Slike Damjan Tadić/Cropix

Nasuprot molitelja, udruga Domino organizirala je performans “Tiha misa” te postavila ruže kao simbol žrtava femicida i nasilja nad ženama, kao i svake subote do sada, a pridružuje im se sve više ljudi.Ruže su odnijeli i pred kip Marije Jurić Zagorke u znak rođendanske čestitke, ali i osude nedavno objavljene epizode “Turističkog vodiča” na javnoj televiziji. Kontraprosvjedu molitelja pridružili su se članovi SDP-a Mirela Ahmetović, Sabina Glasovac i Predrag Fred Matić.
“Ono što se proteklih nekoliko mjeseci svake prve subote u mjesecu održava diljem Hrvatske ponavljanje je scenarija iz Poljske, koja je nedovoljno odlučnom društvenom reakcijom na sustavno sipanje poruka mržnje u početku izolirane skupine muškaraca prema ženama, došla do političke situacije u kojoj žene nisu sigurne i ponovno se bore za svoja već odavno stečena prava”, naglasili su iz ove udruge.Zamislite da nešto ovako ekstremno počnu Bošnjaci u nekom selu Ošve kod Maglaja, a da ne pričam u sred glavnog grada BiH, kakva bi se kuka i motika digla na njih i na sve muslimane svijeta? Bili bi odmah proglašeni islamistima i islamskim teroristima. Kako to da za ove ekstremiste niko ne kaže da su “kršćanisti” ili “kršćanski teroristi”, kako se običava titulirati one koji zagovaraju izvorni islam?

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kršćanski fundamentalisti okupirali Zagreb […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x