Krunić o sastanku Dodik-Milanović: Dogovarali novo odlikovanje nekoj zločinačkoj HVO brigadi

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je Narodnu skupštinu Republike Srpske po ko zna koji put zgazio, ponizio njene odluke i poslanike koji su glasali za neprimjenjivanje odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske, unazadio srpsku poziciju na nivou BiH i to sve da bi trampio kumovu zgradu za više desetina miliona КM narodnog novca, sljedeći potez Milorada Dodika je bio da odleti na Hvar, preda raport svom velikom prijatelju i još većem srbomrscu Zoranu Milanoviću, te preuzme najnovije instrukcije – rekao je Ljubiša Кrunić, član Predsjedništva PDP i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske. 

Кrunić kaže da osim opštih fraza saopštenih iz kabineta hrvatskog predsjednika javnost ne zna šta je bila tema razgovora Dodik-Milanović. 

– Da li je Dodik tako hitno avionom koji mu plaća narod otišao na Hvar da pokuša da izdejstvuje da Hrvatska odustane od gradnje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, nadomak Republike Srpske? Teško, budući da mu ni do sada to nije bila tema razgovora sa prijateljem Milanovićem.

Da li je možda tražio da se obilježi mjesto stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu na drugom ostrvu, Pagu, budući da neoustaše uporno uništavaju obilježje? Teško je i to očekivati od onoga koji je predao jasenovačku građu Hrvatima – rekao je Кrunić. 

Ističe da je jedino realno da su razgovarali o novim poniženjima Republike Srpske, jer smo od ovog dvojca tako nešto i navikli. 

– Sasvim je moguće da su dogovarali detalje nove Milanovićeve posjete BiH i proslave neke zločinačke akcije, kao što su svojevremeno zajedno bančili na Dodikovom imanju nakon što je Milanović proslavio godišnjicu akcije „Maestral“ u kojoj su HVO i Armija BiH protjerali i pobili hiljade Srba sa područja Mrkonjić Grada, Petrovca, Jajca, Šipova, Drvara… Moguće je i da su dogovarali novo odlikovanje nekoj zločinačkoj HVO brigadi u srcu Republike Srpske, kao što je u martu urađeno u Derventi uz pristanak vlasti Republike Srpske i Dodikovu ličnu garanciju. Šta god bilo, iskustvo nas je naučilo da nakon sastanka Dodik-Milanović Republiku Srpsku i srpski narod ne očekuje ništa dobro, nego samo novo poniženje – poručio je Кrunić. 

BN

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Krunić o sastanku Dodik-Milanović: Dogovarali novo odlikovanje nekoj zločinačkoj HVO brigadi […]

[…] Krunić o sastanku Dodik-Milanović: Dogovarali novo odlikovanje nekoj zločinačkoj HVO brigadi Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x