Lamija zna tajnu kako na prirodan način spriječiti opadanje kose i povećati njen volumen

Podijelite ovaj članak:

Pripremila: Azra Mahmutović za Senzor.ba

Lamija Bijelonja, kako sama kaže, imala je problem opadanja kose, a i genetski joj je kosa poprilično tanka. Kako joj brojni drogerijski proizvodi nisu pomagali, posvetila se njegovanju kose prirodnom, ručno formulisanom kozmetikom, od koje je razvila i uspješan brend. U okviru kampanje promovisanja ženskog poduzetništva, donosimo priču o Lamijinom brendu prirodne kozmetike za kosu i vlasište Olivia.

“Sa vremenom sam naučila dosta metoda kako pravilno njegovati kosu, koji nutrienti daju najefektivnije rezultate,  te sam odlučila kreirati formulu koja sadrži najbogatije proizvode i pruža optimalne rezultate”, prisjeća se svojih početaka u ovom poslu.

U čemu je zapravo tajna njenih proizvoda, Lamija nam objašnjava:

“Svi proizvodi su 100% organskog porijekla, dobiveni postupkom hladnog prešanja. Tajna je u samom procesu hladnog prešanja koja ne uništava sastojke, miris i  boju ulja. Proces nastanka ulja sa svim očuvanim nutrientima traje 2 mjeseca. Cilj je da izbjegnemo zagrijavanje, kako bi sastojci dali puni kapacitet i sačuvali vitamine i minerale. Raspolažemo sa velikim brojem raznovrsnih ulja, poput ulja moringe, sjemenki grožđa, avokada, jojobe, mente, badema, čajevca i mnogih drugih u kombinaciji sa dodatkom vitamina A i E. Znam da je jako teško naći kvalitetan proizvod  sa širom i raznovrsnom formulom, te sami sastojci nisu tako lako dostupni,  te iz tog razloga drago mi je sto mogu dati svoj doprinos  i pomoći svima koji se bore sa opadanjem kose”, ističe.

Ono na šta je najviše ponosna kada su njeni proizvodi u pitanju jeste kvalitet istih:

“Ponosna sam na kvalitet proizvoda koje koristim u procesu proizvodnje. Dosta materijala nisu tako lako dostupni, te nekada čekam mjesecima kako bih proces mogla privesti kraju. Trenutno u ponudi imamo Olivia Serum ( na bazi 10 ulja i vitaminima A i E ), Olivia Caffein Serum ( serum na bazi kofeina), Hair Food Serum (mix raznovrsnih ulja obogaćenim nutrientima  poput avokada, limuna, kamilice, meda itd.), te Rosemary and Mint Serum ( kombinacija ulja ružmarina i mente sa dodatkom biotona i vitamina E)”, naglašava.

Za sada, osnovni vid prodaje proizvoda jeste putem Instagram profila. U procesu sam kreiranja stranice, s obzirom da bih željela proširiti asortiman, tako da  bi proizvodi mogli biti još lakše dostupni svima. Nedavno sam pokrenula ovaj biznis, ali mogu reći da sam jako zadovoljna obimom kupaca. Mogu se pohvaliti ostvarenom suradnjom sa dizajnericom  Sumejom Arifović, od koje sam dobila pohvale. Iako je ovo relativno nov brend, radujem se širenju  asortimana za njegu kose i kreiranju linije za rast trepavica, zaključuje naš razgovor vrijedna Lamija.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Lamija zna tajnu kako na prirodan način spriječiti opadanje kose i povećati njen volumen […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x