Lana Pudar, svjetska juniorska prvakinja na 100 metara delfin!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je s odličnim rezultatima i danas je osvojila zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Lana je utrku završila s vremenom 57.77, što je za 00.52 sekundi bilo brže od Amerikanke Leah Shackley. Na trećem mjestu je završila Japanka Mizuki Hirai s vremenom 58.35.

Konačan poredak u finalu 100 metara delfin

Konačan poredak u finalu 100 metara delfin

Rivalke Lani u finalu bile su: Victoria Raymond (Kanada), Ella Christina Jansen (Kanada), Bailey Hartman (SAD), Mizuki Hirai (Japan), Leah Shackley (SAD), Doyeon Kim (Južna Koreja) i Isabella Boyd (Australija).

Podsjetimo, fantastična Lana je na ovom prvenstvu već osvojila zlato u konkurenciji 200 metara delfin, a onda i srebro u disciplini 50 metara delfin.

Ovo je bilo treće veliko takmičenje za sjajnu mladu Mostarku ovoga ljeta, nakon što je ostvarila potpunu dominaciju na Evropskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Naša, a svjetska! Pogledajte kako je Lana Pudar došla do još jednog zlata na SP-u za juniore

Vođa našeg tima na Svjetskom juniorskom prvenstvu je Damir Đedović, treneri su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

Klix ba

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Lana Pudar, svjetska juniorska prvakinja na 100 metara delfin! Post Views: 6 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x