“Leptir bez krila”: Ismail Zulfić osvojio još jednu medalju na prvenstvu u Italiji

Podijelite ovaj članak:

Ismail Zulfić osvojio je bronzanu medalju na paraplivačkom mitingu Svjetske serije održanom od 9. do 12. marta u italijanskom gradu Linjanu.

Iako je “leptira bez krila” bio je uvjerljivo najmlađi učesnik to ga nije spriječilo da u izuzetno jakoj konkurenciji izbori nastup u seniorskom A finalu u kojem je sa rezultatom 46:53 osvojio izvrsno osmo mjesto u disciplini delfin, te juniorsko finale na 50 metara delfin gdje mu je pripala historijska bronza za Bosnu i Hercegovinu.   
 
Na Svjetskoj seriju u paraplivanju učestvovalo je više od 420 takmičara, sa četiri kontinenta i iz 43 zemlje svijeta, a reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvođenu selektorom i klupskim trenerom Plivačkog kluba SPID Amelom Kapom uz dvanaestogodišnjeg Ismaila Zulfića činio je i Ismail Barlov.
 
“Glavni cilj ovog takmičenja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je bila međunarodna klasifikacija našeg Ismaila Zulfića koju je uspješno prošao te dobio međunarodnu oznaku S5. Naša dva plivača u Italiji su nastupili u 12 disciplina. Po šest obojica, te uspjeli oboriti isto toliko ličnih rekorda. Popravili su svoja vremena za više od pet sekundi po disciplini što je veliki rezultat te tako se približiti našem cilju koji dugoročno znači nastup na Paraolimpijskim igrama”, rekao je Kapo.
 
Medalja iz Linjana označava jedan od najvećih podviga bh. plivanja u historiji.
 
“Na mitingu Svjetske serije u Linjanu nastupili su praktično svi najbolji paraplivači današnjice. Naši reprezentativci su svojim rezultatima, a posebno ako gledamo njihove godine, pokazali da su u samom svjetskom vrhu i da najbolje od njih tek trebamo očekivati. Veliku zahvalnost za sve postignuto svakako, odnosno na podršci dugujemo Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i kompaniji BH Telecom”, istakao je Kapo.  

Radio Sarajevo

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] “Leptir bez krila”: Ismail Zulfić osvojio još jednu medalju na prvenstvu u Italiji Post Views: 0 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x