Lijepe vijesti: Uplaćen kompletan iznos za hadždž nani Fati Orlović

Podijelite ovaj članak:

Humanitarna orgnizacija Bošnjaci – Frankfurta i Dijaspore i web magazin Bošnjaci.Net žele obradovati sve sponzore koji su u svrhu hedije za odlazak na hadž za našu heroinu Nanu Fatu Orlović, da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadždž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjenog za svrhe hadža.

Podsjećamo, usljed pandemije, postojalo je ograničenje za starije od 62 godine, koji nisu mogli putovati u sveta mjesta Mekku i Medinu. Napokon ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se, hvala Allahu, ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadž, umru i da njeno vedro lice ozari Allahov nur, mubarek Kabbe i mubarek mjesta u Mekki i Medini kojima je koračao voljeni Poslanik Muhammed s.a.v.s..

Molimo Allaha dž.š., da Nani Fati podari dobro zdravlje i da bez poteškoća obavi hadž, da joj bude hadž mebrur. Amin!

Upućujemo veliku zahvalnost svima sponzorima koji su u svrhu hedije, a u ime Gospodara svjetova, iz poštovanja i ljubavi prema heroini Nani Fati, radi ispunjenja njene želje obavljanja  hadža, pete islamske dužnosti i obaveze.  Hvala vam na povjerenju. Molimo Allaha da sve sponzore obraduje, kao i nas inicijatore. Amin ya rabi alemin.

Želimo napomenuti da je u akciji učestvovalo oko 200 osoba od Švedske do Sjeverne Amerike .

Zahvalnost upućujemo Reisu-l-ulemi i Uredu za hadž IZ u BiH koji su inicijatorima od samog početka obećali da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore, stoji u saopštenju.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Lijepe vijesti: Uplaćen kompletan iznos za hadždž nani Fati Orlović Post Views: 22 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x