Ljudima iz razorenih područja prodavali čorbu po paprenim cijenama, inspekcije ih drastično kaznile

Podijelite ovaj članak:

Ističući da je u vezi s ovim objektom Ministarstvu podneseno mnogo pritužbi, u saopćenju se navodi da je su izvršeni inspekcijski nadzori.

Tursko ministarstvo trgovine je sa 1,8 miliona Turskih lira (blizu 156.000 KM) kaznilo jedno odmorište uz cestu u Adani, koje je unazad nekoliko dana, od kada je ovaj dio zemlje pogodio niz razornih zemljotresa, prodavalo čorbu po izuzetno visokim, ˝paprenim˝ cijenama.

U saopćenju Ministarstva podsjeća se da su se na društvenim mrežama pojavile fotografije o tome da se u odmorištu prodaje čorba čija je cijena drastično povećana.

Proteklih dana gosti ovog lokala bili su volonteri, spasioci i građani koji su preživjeli zemljotrese magnituda 7,7 i 7,8 po Rihterovoj skali, a koji su ostali bez svojih članova porodica i svojih domova pa su, nemajući se gdje vratiti, odlučili otići u druge dijelove zemlje.

Ističući da je u vezi s ovim objektom Ministarstvu podneseno mnogo pritužbi, u saopćenju se navodi da je su izvršeni inspekcijski nadzori.

“U inspekcijskim nadzorima koje je provela naša Pokrajinska uprava za trgovinu u pogledu propisa o previsokim cijenama i cjenovnicima, odlučeno je da se izrekne upravna mjera, kazna od 1,8 miliona lira za spomenuto odmaralište. Provjere se nastavljaju˝, navedeno je.

Stav

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ljudima iz razorenih područja prodavali čorbu po paprenim cijenama, inspekcije ih drastično kazni… Post Views: 2 # turksa# zemljotres […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x