Magistar napustio BiH i u Njemačkoj osvojio svijet autoindustrije

Podijelite ovaj članak:

Pripremila: Azra Mahmutović za Senzor.ba

Lucijano Jurišić iz Novog Travnika, magistar prava, zbog nemogućnosti pronalaska posla u struci, napušta Bosnu i Hercegovinu i odlazi u Njemačku. Vođen vizijom, karijeru odlučuje nastaviti u sasvim drugoj, željenoj branši, a to je svijet automobila. Danas je njegova firma dosita prepoznata u svijetu njemačke autoindustrije, a samo na You Tube kanalu ima preko 283 hiljade pretplatnika. Lucijano je ostvario saradnju sa brojnim autokućama za čije automobile pravi recenzije i to radi do najsitnijeg detalja.

Možda se pitate koja je veza između studija prava i auta? Da, imate pravo – nikakva, kaže kroz smijeh na samom početku našeg razgovora, te objašnjava: “Posrijedi je moj dječački san od kojeg nisam želio odustati”.

Kako sam kaže, počelo je 2016. godine iz hobija, da bi 2020. postalo poznati biznis. Kada bismo ga pitali koje je njegovo pravilo za uspjeh, odgovorio bi: Snimanje i do najsitnijeg detalja auta koje nudi njemačko tržište, učenje jezika, ulazak u nimalo lagan, novi – njemački svijet i stvaranje širokih kontakata s raznoraznim autokućama, uz slijeđenje unutarnjeg sebe.

Lucijano Jurišić, CarReviews EU

Unikatnost i originalnost je ono zbog čega je uspio izbiti na sam vrh u doista teškoj konkurenciji ako uzmemo u obzir da je Njemačka kolijevka autoindustrije, a ono na šta je najviše ponosan je činjenica da je u novi svijet krenuo sam i bez ičije pomoći uspio izgraditi prepoznatljiv brend, kao i na količinu kontakata/poznanstava koje je ostvario i zadržao radeći ovaj posao.

Sretan je, kako kaže, što mladima njegova životna priča može poslužiti kao primjer kako jasna vizija i dosta rada i upornosti mogu garantirati uspjeh:

“Naravno da mi nedostaje moja rodna zemlja i želja mi je motivirati mlade ljude da ne odustaju od svojih snova. Pored toga, cilj mi je našim ljudima koje ovakav sadržaj zanima proširiti vidike, pomoći u odabirima auta po želji i njihovim mogućnostima, da bi dobili najbolje za svoj novac koji je teško stečen i zarađen. Uvijek sam spreman dati i dodatni savjet, prijedlog, preporuku. Redovno čitam sve komentare i rado odgovorim na postavljena pitanja”, kaže ovaj uspješni, ali prije svega prizeman čovjek.

Lucijano Jurišić, Car reviews

Zaista, skromnost je ono što krasi ovog čovjeka koji je imao priliku isprobati i recenzirati automobile vrijedne i po milion eura:

“Ono što je jako lijepo doživjeti i što nije rijedak slučaj je da mi prilikom snimanja često priđu osobe koje se predstave kao moji pratitelji te se požele upoznati sa mnom, pri čemu se obavezno razmijeni nekoliko rečenica o tome kako prate moj rad već nekoliko godina i kako uživaju u mojim videima. Recenzirao sam vozila u vrijednosti od nekoliko tisuća eura pa do onih vrijednih do nekoliko miliona eura, uključujući sve vrste pogonskih goriva, od dizela i benzinaca, hibrida, kao i elektro vozila”, objasnio nam je,

Zelite li i vi udahnuti dašak od najjednostanijih do najluksuznijih automobila, vrijednih preko 1.000.000 eura koje nudi jedna njemačka autoindustrija, to je sada bar lako. Klikom na njegov YouTube kanal pod nazivom “CarReviews EU”, uranajate u auto-svijet, prepun inovativiteta, mašte, snova i ideja.

Na ovaj članak Senzor.ba polaže autorska prava. Ukoliko se bilo šta od navedenog prenosi u drugim medijima, neophodno je navesti izvor, kao i link originalnog članka.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x