Mahmutović u Tuđoj avliji: Svako ko misli da je tako, može otići gore nabrati eura “k'o sa grane”

Podijelite ovaj članak:

Pisac, Muhamed Mahmutović gostovao je u emisiji “U tuđoj avliji”. Povod za gostovanje je bio njegov nedavni uspjeh, kada je potpisao sedmogodišnji ugovor sa najvećom skandinasvkom izdavačkom kućom, koja će prevoditi i plasirati njegova napisana, ali i buduća djela.

Koliko je to važno za samog autora, ali i što je još bitnije, za Bosnu i Hercegovinu i bosanski jezik, prepoznao je i Osman Džiho, autor emisije “U tuđoj avliji” i uradio kvalitetan intervju na ovu temu.

Mahmutović je u svom stilu komentarisao aktuelna dešavanja, s posebnim osvrtom na odnos Bošnjaka i države prema našem narodu u dijaspori.

“Ne gleda naš svijet u dijaspori samo na cijene. Ja se mogu u sred Malmea (Švedska) ošišati za 5 eur, ali ja više volim doći ovdje i otići kod svog Muje na šišanje za 15 KM, pa s njim malo i progovoriti”, kaže Mahmutović.

Sudeći po komentarima, ovaj video je došao kao “melem na ranu” našem narodu rasutom po tuđim avlijama. Ne propustite ga pogledati OVDJE.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Mahmutović u Tuđoj avliji: Svako ko misli da je tako, može otići gore nabrati eura “k'o sa… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

Niti je gore sisenje tako jeftino niti je ovdje tako skupo… no, ne znam, otkud sad, bez ikakva povoda, ovaj tekst i izjava… ocito lik ima neke frustracije koje nosi i mora naci ispovjednika

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x