Majka i kćerka iz Maglaja zajedno izrađuju unikatne igračke za djecu

Podijelite ovaj članak:

Admira Ruvić iz Maglaja je tokom trudnoće odlučila za svoju bebu izraditi unikatne igračke. Zajedno sa svojom majkom Havom, od koje je i naučila zanat, ubrzo započinje vlastiti brend heklanih igračaka Heklane igračke H&A.

“Prije nešto više od tri godine sam se počela baviti ovim hobijem. Tada sam bila trudna i željela sam da moja beba ima neke unikatne igračke. Uradila sam nekoliko komada i objavila na svom Facebook profilu. Neke od  mojih prijateljica i poznanica su bile oduševljene pa su predložile da objavim na nekim prodajnim grupama”, prepričava nam Admira svoje početke.

Ono na šta su ove dvije vrijedne Bošnjakinje najviše ponosne jeste što igračke koje one izrađuju pronalaze svoje mjesto u mnogim domovima unutar naše zemlje:

“Posebno sam ponosna na to što je za moje igračke čulo dosta ljudi u BiH i što su puno tražene. Smatram da su ovo igračke koje dugo traju, djeca ih jako brzo zavole. Djeca danas gledaju razne crtane filmove, pa je ponekad tesko doći do određene plišane igračke u prodavnici. Sa heklanim igračkama je drugačije, potreban je konac, igla, malo mašte i igračka je tu”, ponosno ističe Admira.

Admira i njena majka igračke izrađuju po narudžbi i sve u dogovoru s kupcem:

“Igračke radimo sa pamučnim koncem, punjene su vatelinom, perive u mašini. Ponekad na neke igračke dodamo neke perlice, slova, plastične oči, sve u dogovoru s kupcem. U ponudi trenutno imamo razne vrste igračaka (zeke, mede, žirafe, lisicu, Malog Princa,…). U budućem periodu trudit ću se da proširimo asortiman”, govori nam i dodaje da se proizvodi koje izrađuju mogu pronaći na Facebook stranici Heklane igračke H&A.

Razgovarala: Azra Mahmutović/Foto: Privatni arhiv

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x