Majka od penzije vraća kladioničarske dugove sina. Sin ima 32 godine, nezaposlen je, a sa igrama na sreću počeo je prije 15 godina

Podijelite ovaj članak:

“Prestala sam da mu dajem novac za klađenje a onda je od rodbine uzimao. Krio je od mene sve dok nam na vrata nisu došli ljudi kojima je bio dužan skoro 10.000 eura. Dali su rok za vraćanje. Pozajmila sam na više strana, i sada vraćam od penzije i što zaradim mimo toga. On sa klađenjem nije prestao.”

Ovo je Ivanka (pravi identitet poznat redakciji), majka jednog, kako sama kaže, velikog kockara.

Njena i suprugova primanja, koji je takođe penzioner, ne prelaze 500 eura. Njihov sin ima 32 godine, nezaposlen je, a sa igrama na sreću počeo je prije 15 godina.

“Neće da radi. Od koga sada uzima ne znam. Rođacima ne mogu u oči da pogledam od stida a živim u strahu da će nam se opet neko pojaviti na vrata”, ispričala je Ivanka za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Prema podacima Instituta za javno zdravlje iz 2020. godine, svaki drugi 17-godišnjak kocka.

Upravo zbog mladih koji u ranom uzrastu počnu da igraju sportsku prognozu, koalicija Albanski forum, koja bi trebalo da bude dio buduće Vlade Crne Gore, zahtijevaće od koalicionih partnera tokom pregovora da se zatvore kazina i kladionice.

“Premnogo njih se kladi jer su im, između ostalog, lako dostupni objekti u kojima to mogu da rade, čak u blizini škola”, kaže za RSE jedan od inicijatora Nikola Camaj iz Albanskog foruma.

U Crnoj Gori ima više od 1.100 objekata za klađenje, najviše ih je u Podgorici gotovo 350.

RSE

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Majka od penzije vraća kladioničarske dugove sina. Sin ima 32 godine, nezaposlen je, a sa igrama n… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Majka od penzije vraća kladioničarske dugove sina. Sin ima 32 godine, nezaposlen je, a sa igrama n… […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x