Milioni i slava ga nisu promijenili: Keanu Reeves

Podijelite ovaj članak:
Prizeman i pored enormnog bogatstva i slave.

Veliki Keanu Reeves ❤️

Otac ga je napustio kada je imao samo 3 godine i odrastao je sa čak 3 različita očuha. On je disleksičan. Njegov san bio je da postane hokejaš, a taj san uništila je i onemogućila njegova teška nesreća. Kći mu je umrla pri rođenju, a supruga mu je poginula u saobraćajnoj nesreći. Njegov najbolji prijatelj River Phoenix umro je od predoziranja. Keanuova sestra ima leukemiju.

Uz sve što se dogodilo, sva iskušenja kroz koja je prošao, Keanu Reeves nikada ne propušta priliku da pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna.

Borac za prava nativnih stanovnika Amerike.


Kada je snimao film “Kuća na jezeru”, čuo je razgovor dvojice asistenata u kostimima; Jedan od njih plakao je jer će izgubiti kuću ako ne plati 20.000 dolara. Istog dana Keanu je uplatio potrebni iznos u banku i spasio kuću ovom čovjeku i obezbijedio krov nad glavom njemu i njegovoj porodici. Donirao je ogromne svote novca domovima za djecu bez roditeljskog staranja i bolnicama.

Nakon osvajanja astronomskih svota za trilogiju Matrix, donirao je više od 50 miliona dolara osoblju koje je rukovalo kostimima i specijalnim efektima – istinskim junacima trilogije, kako ih je nazvao.

Poklonio je po Harley-Davidson svakom od kaskaderskih dvojnika koji su učestvovali u snimanju Matrixa. Ukupno ga je to koštalo nekoliko miliona dolara. Za mnoge uspješne filmove odrekao se velikog dijela, čak i većine svoje plate kako bi produkciji omogućio zapošljavanje i angažman drugih zvijezda.

1997. godine neki paparazzi su ga pronašli kako šeta jednog jutra u društvu beskućnika u Los Angelesu. Često se druži na ulici sa običnim ljudima, razgovara i šeta kao običan građanin, hrani se u pekarama i uličnim restoranima, jer sebe smatra običnim čovjekom koji ima sreću da je zaradio mnogo novca.

Većina zvijezda kada napravi dobrotvornu gestu, to izjavljuje svim medijima, on nikada nije tvrdio da čini dobra djela.

Ovaj čovjek je mogao kupiti sve, a umjesto toga svaki dan ustane i bira jednu stvar koja se ne može kupiti – da bude čovjek!

Budimo i mi dobri ljudi.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x