Ministar tvrdi da je tek od medija saznao da mu sin prima stipendiju zbog “slabijeg socio-ekonomskog stanja”

Podijelite ovaj članak:

Ministar gospodarstva u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Dario Sesar, objavio je priopćenje za javnost u kojem se izvinjava zbog nedavno otkrivene situacije u vezi s stipendijom koju je njegov sin primio u Republici Hrvatskoj.

Kao dugogodišnji nositelj odgovorne političke i društvene uloge, ministar Sesar je istaknuo da njegovo političko djelovanje uvijek počiva na načelima transparentnosti i vjerodostojnosti. U priopćenju je naveo da je nedavno primio upit od medija o stipendiji koju njegov sin, student Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, navodno koristi u Hrvatskoj.

Nakon što nije imao odgovarajuće informacije, ministar je razgovarao sa svojim sinom i dobio saznanje da se on prijavio za stipendiju nakon upisa na fakultet. Ubrzo je otkrio da je sin prijavljen kao student koji živi samostalno u Republici Hrvatskoj, gdje nije prijavljen na kućnoj listi roditelja ili drugih članova obitelji. Kao rezultat toga, sin je ostvario stipendiju za kategoriju slabijeg socio-ekonomskog stanja.

Ministar je odmah kontaktirao Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i vratio stipendiju (novčani iznos) u proračun te države. Iznio je izvinjenje cjelokupnoj javnosti zbog ovog slučaja te je naglasio važnost transparentnosti koja uključuje priznanje i ispravljanje grešaka.

Ministar Sesar je također podsjetio da članovi njegove porodice, uključujući i njegovog sina, s pažnjom pristupaju svojim građanskim pravima, imajući na umu njegove političke funkcije.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x