Mlada Edna je donijela srebro svojoj BiH

Podijelite ovaj članak:

Iz kluba dodaju da od Edne Bašagić u narednom periodu očekuju prve medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u katama

Mlada bosanskohercegovgačka karatašica Edna Bašagić osvojila je srebrenu medalju na turniru Svjetskog kupa do 12 godina u kartama u Poreču (Hrvatska).

Takmičarka karate kluba „Respect“ iz Sarajeva u finalnoj borbi poražena je od predstavnice Slovenije Anđele Miljatović, dok je iza sebe ostavila vršnjakinje iz Kanade i Francuske.

-Edna Bašagić i trenerica Teodora Perić su ostvarile historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu osvojivši srebrenu medalju na jednom od najjačih svjetskih karate takmičenja. Ujedno je ovo i prva medalja sa Svjetskog kupa iz Poreča u katama za Kanton Sarajevo. Kuriozitet predstavlja činjenica da nikada do sada niti jedan takmičarka u dječijem uzrastu u disciplini kate iz Kantona Sarajevo nije osvojio medalju na najprestižnijem takmičenju Svjetske karate federacije – saopšteno je iz karate kluba „Respect“.

Iz kluba dodaju da od Edne Bašagić u narednom periodu očekuju prve medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u katama.

Fokus.ba

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Mlada Edna je donijela srebro svojoj BiH Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x