Mogle bi bošnjačke hašlame osvanuti na tuđoj njivi, a onaj patuljak veli, nije važno na koga je upisana njiva!

Podijelite ovaj članak:

Pitali su jednog Bošnjaka, pošto bi se pokrstio, a on veli – ne bih za sva blaga svijeta, ali bih iz inata, ispravi se odmah!
Inat nije neka osobina s kojom bi se čovjek trebao hvaliti, ali je urođena osobina svakog Bošnjaka i kad se zainati, džaba su svi pokušaji da se s njim išta dogovori. Čini se da je na izborima proradio taj inat, pa su kod Bošnjaka pobijedili oni, koje inače ne bi izabrali “za sva blaga svijeta”.
Kad čovjek pogleda spisak prijedloga Vijeća ministara, koji je predložila visokopozicionirana članica Udruženog zločinačkog poduhvata, a izabrana za predsjedavajuću, Borjana Krišto, pomislio bi da je tu poneki s bošnjačkim imenom zalutao, kao da je riječ o Makedoniji ili Crnoj Gori, a ne matičnoj državi Bošnjaka, gdje su većinski narod i gdje bi ovi drugi trebali ličiti na zalutale.
Ali kad slušaš predobrog Dinu Konakovića, veliki uspjeh je što ćemo tu vlast dobiti u rekordnom roku, jerbo je to nekad bilo nezamislivo. Kakav je to uspjeh moj Dino? Ovi formiraju vlast, predlažu najgore kadrove koje imaju (zamislite, Nenad Nešić, će brinuti o sigurnosti BiH, prema kojem onaj Vulin izgleda kao prijatelj BiH i nevina barbika) ti samo klimaš glavom i govoriš prihvatam i onda ti to dođe kao uspjeh, zato što se završilo brzo i što će BiH imati vlast?!?
Pa kakva je korist od vlasti koja će raditi protiv države, kad bi pitali ove iz naše osmorke, svi bi rekli da je to bolje nego da SDA blokira i dalje bla, bla, bla…
SDA je zbilja napravila mnogo loših stvari za državu. Prije svega, proizvela je sedam tih patuljaka od osam koji žure Nešiću predati sigurnost države u ruke, popuštala je je Dodiku&Čoviću, gdje je trebala i gdje nije, postavljala loše kadrove itd., ali joj se ne mogu pripisati blokade.
Da je bilo pameti u SDA, nakon izbora 2018, kad je bila opozicija iz manjeg BH (č)etniteta u vlasti na državnom nivou, a ona držala važne pozicije, tad bi krenuli u blokade. Ali nejma tu pameti, kad se neki aparatčik začešlja da sjede u fotelju i luksuzne limuzine s rotacijama.
Tad su SDA nasankali isti ovi koji sad na sankama vozaju patuljke, da se formira državna vlast prije entitetskih, iako ne bi trebalo tako i sad imamo rezultate tog ahmakluka SDA.
Ali sve na stranu. Zar ne bi bilo bolje da opet danas ta i takva SDA blokira sve dok se ne nađe prihvatljivo riješenje i ne dođe do kako tako normalnog Ustava BiH, nego isporučiti Nešiću sigurnost države, da bi se Forto brinuo o saobraćaju i komunikacijama, države koje neće biti?
Po svoj prilici ovdje nije proradio inat samo kod onih koji su izabrali patuljke zbog grešaka SDA, nego i inat patuljaka da zasjednu na položaje, jer im je to očito jedina prilika u životu!
Do sad su dobri Bošnjani uvjek dočekali svoje hašlame, pa misle da će i ovaj put, ali se može lahko desiti da budu uknjižene na nekog drugog, jer prvi patuljak veli da je nevažno na koga je upisana njiva!
Inat će vam dohakati dobri Bošnjani, a vi kako hoćete!
P.S. (Kad su u Prijedoru članovi UZP zauzeli sve strateške objekte i kvote, pa kopali masovne grobnice i ograđivali žicom logore, pitao sam jednog bivšeg logoraša, šta su tad radili Bošnjaci – čekali da dospiju hašlame, reče on! Eto, kako tad tako i danas)

Budući ministar sigurnosti BiH, Dodikov Vulin, Nenad Nešić
Subscribe
Notify of

10 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Eto voteljaši raširite pakšu nek vam Čović nabavi safun a dodo nek vas trlja pa će biti bila jednom jedna država koja je nosila ime svoje još prije nove ere Bosna. A sad da joj vi prekrstite vime ida joj date zemlja od sedam patuljaka

AFERIM STO POSTO BITNE SU FOTELJE JEBO DRZAVU.

Da nisu nase vodje brali haslame u Dejtonu nebi danas ovako bilo.

BAS SI PAPAK

pod hitno ferida otkopcaj i odvoji ,, trese ga ,,, boli gubitak vlasti al sta mogu samo lajat

Slušaj ti Muhamed koji Srpski entitet nazivaš četnitet.
Koliko su Srbi četnici muslimani su ustaše na kvadrat. I na jednoj i na drugoj strani ima ljudi koji drukčije misle ali ti nisi taj.

Nije pola Bosne srpski entitet. Srbi su iz te polovine Bosne pobili Bosnjake I Hrvate , a sto nisu pobili zbog medjunarodne zajednice-prognali su. To je GENOCIDNA OKOTINA”rs”- i nece dugo ako Bog da.

Kme kmeee da ste poštivali mostarski sporazum nebi vas čova odradio

[…] Mogle bi bošnjačke hašlame osvanuti na tuđoj njivi, a onaj patuljak veli, nije važno na koga je… […]

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x